
Kasslergratäng
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2460 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Långkornigt ris kokt 8.0 dl 35%
Kassler 300.0 gram 13%
Mellangrädde 3.0 dl 32%
Ädelost 50.0 gram 7%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Peppar 1.0 krm 0%
Tomater 2.0 styck 1%
Gratängost 17% fett 100.0 gram 11%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C. Bred ut riset i en smord ungsform. Skiva kasslern och lägg på den på risbädden.
- Koka upp grädde, blanda ner ädelost, pressad vitlök och peppar. Häll såsen över kasslern.
- Lägg på skivade tomater och strö över gratängosten. Gratinera i ca 20 minuter.
Fler recept inom Kassler
Liknande recept som Kasslergratäng
-
Panngrillad kassler med grönsaksmix
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kassler Hawaii med klyftpotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kassler med svarta bönor, tomat och gremolatakeso
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kassler med ananas
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kasslerpytt med kålrot
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Het kasslergryta med äpple
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kasslergryta II
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Kassler på potatisbädd
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Kassler africana
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Kasslergratäng
Svårighet: Lätt, Receptgivare: