Kasslergratäng

Kasslergratäng

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Långkornigt ris kokt

8.0 

dl

Kassler

300.0 

gram

Mellangrädde

3.0 

dl

Ädelost

50.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Peppar

1.0 

krm

Tomater

2.0 

styck

Gratängost 17% fett

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2460 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 416 gram)

Ingredienser

Visa:

Långkornigt ris kokt 8.0 dl 35%

Kassler 300.0 gram 13%

Mellangrädde 3.0 dl 32%

Ädelost 50.0 gram 7%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Peppar 1.0 krm 0%

Tomater 2.0 styck 1%

Gratängost 17% fett 100.0 gram 11%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C. Bred ut riset i en smord ungsform. Skiva kasslern och lägg på den på risbädden.
  2. Koka upp grädde, blanda ner ädelost, pressad vitlök och peppar. Häll såsen över kasslern.
  3. Lägg på skivade tomater och strö över gratängosten. Gratinera i ca 20 minuter.

Fler recept inom Kassler

Liknande recept som Kasslergratäng