Het kasslergryta med äpple

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Het kasslergryta med äpple

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kassler

500.0 

gram

Paprika röd

1.0 

styck

Paprika grön

1.0 

styck

Äpple utan skal

2.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Currypasta röd }

1.0 

msk

Creme fraiche

2.0 

dl

Grädde

2.0 

dl

Tomatpuré konserv

2.0 

msk

Ris

3.0 

dl

Matolja till stekning

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 805

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3222 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 9%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 526 gram)

Ingredienser

Visa:

Kassler 500.0 gram 16%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Paprika grön 1.0 styck 1%

Äpple utan skal 2.0 styck 4%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Currypasta röd } 1.0 msk 1%

Creme fraiche 2.0 dl 20%

Grädde 2.0 dl 22%

Tomatpuré konserv 2.0 msk 0%

Ris 3.0 dl 27%

Matolja till stekning 2.0 msk 7%

Tillagning (20 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  2. Tärna kassler fint. Kärna ur och tärna paprika och äpple fint.
  3. Bryn kassler, paprika och äpplen i omgångar på hög värme i en stekpanna. Häll över en kastrull.
  4. Tillsätt curry och tomatpuré. Pressa i vitlök. Tillsätt crème fraiche och grädde. Låt grytan koka på svag värme några minuter.

Kockens kommentar

Kassler är lättsaltad benfri kotlettrad ("ytterfilé") av gris, som varmröks i hög fuktighet i 65-70°C. Namngivet i slutet av 1800-talet efter staden Cassel i Tyskland. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Kassler

Liknande recept som Het kasslergryta med äpple