Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 805

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3222 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kassler 500.0 gram 16%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Paprika grön 1.0 styck 1%
Äpple utan skal 2.0 styck 4%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Currypasta röd } 1.0 msk 1%
Creme fraiche 2.0 dl 20%
Grädde 2.0 dl 22%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 0%
Ris 3.0 dl 27%
Matolja till stekning 2.0 msk 7%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Tärna kassler fint. Kärna ur och tärna paprika och äpple fint.
- Bryn kassler, paprika och äpplen i omgångar på hög värme i en stekpanna. Häll över en kastrull.
- Tillsätt curry och tomatpuré. Pressa i vitlök. Tillsätt crème fraiche och grädde. Låt grytan koka på svag värme några minuter.
Kockens kommentar
Kassler är lättsaltad benfri kotlettrad ("ytterfilé") av gris, som varmröks i hög fuktighet i 65-70°C. Namngivet i slutet av 1800-talet efter staden Cassel i Tyskland. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Kassler
Liknande recept som Het kasslergryta med äpple
-
Panngrillad kassler med grönsaksmix
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kassler Hawaii med klyftpotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kassler med svarta bönor, tomat och gremolatakeso
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kassler med ananas
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kasslerpytt med kålrot
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Het kasslergryta med äpple
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kasslergryta II
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Kassler på potatisbädd
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Kassler africana
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Kasslergratäng
Svårighet: Lätt, Receptgivare: