Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kassler

600.0 

gram

Ananasringar med lag

1.0 

burk

Curry ¤

2.0 

krm

Hårdost riven

75.0 

gram

Matlagningsgrädde

2.0 

dl

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Matolja (rapsolja)

 

 

 

Tillbehör:

 

Råris

4.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Hilltop Gewürztraminer Sauvignon Blanc

Torrt druvigt vitt vin
Pris: 59 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 664

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2655 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 4%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 472 gram)

Ingredienser

Visa:

Kassler 600.0 gram 24%

Ananasringar med lag 1.0 burk 7%

Curry ¤ 2.0 krm 0%

Hårdost riven 75.0 gram 10%

Matlagningsgrädde 2.0 dl 12%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

Matolja (rapsolja) %

 

Tillbehör:

Råris 4.0 dl 44%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (30 min )

  1. Ris: Hetta upp matolja i stekkastrull och stek riset i på medelvärme tills det börjar ta färg. Häll på dubbla mängden lättsaltat vatten. Låt småkoka på låg värme tills allt vatten har kokat in (cirka 15 minuter).
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Kassler: Skiva köttet. Riv ost. Varva kassler och ananas i en ugnsfast form. Peppra och strö över lite curry och riven ost. Kassler är av sig själv salt och behöver därför inte saltas mer.
  4. Sätt i in i ugnen i 5 minuter tills osten har smält. Blanda grädde och fond och häll i formen. Låt kasslern stå i ytterligare 10 minuter, tills ytan fått en fin gyllenbrun färg.

Kockens kommentar

Kassler är lättsaltad benfri kotlettrad ("ytterfilé") av gris, som varmröks i hög fuktighet i 65-70°C. Namngivet i slutet av 1800-talet efter staden Cassel i Tyskland. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Panngrillad kassler

Kassler hawaii

Fler recept inom Kassler

Liknande recept som Kassler med ananas