Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1541 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kassler tjock skiva 6.0 skivor 41%
Matfett till stekning 1.0 msk 6%
Grönsaksmix:
Gul lök 0.5 styck 2%
Paprika färsk 1.0 styck 2%
Svamp 100.0 gram 2%
Gröna ärter frysta 200.0 gram 9%
Matfett till stekning 1.5 msk 10%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 35%
Senap fransk osötad 2.0 msk 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Grönsaksmix: Skala och skiva lök. Rensa och skiva svamp (men skölj inte). Ansa paprika och tärna.
- Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Lägg i lök och svamp och stek tills löken mjuknat, cirka 5 minuter. Tillsätt extra smör, ärter och paprika.
- Kassler: Hetta upp (grill-)panna på högsta värme. Pensla kasslern med lite matolja. När pannan är riktigt het, börjar ryka, lägg i kasslern och stek var sida i 1-2 minuter.
Kockens kommentar
Kassler är som vara salt och behöver därför inte saltas mer. Läs mer > Klicka på ingrediensen.
Alternativ
Fler recept inom Kassler
Liknande recept som Panngrillad kassler med grönsaksmix
-
Panngrillad kassler med grönsaksmix
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kassler Hawaii med klyftpotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kassler med svarta bönor, tomat och gremolatakeso
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kassler med ananas
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kasslerpytt med kålrot
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Het kasslergryta med äpple
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kasslergryta II
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Kassler på potatisbädd
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Kassler africana
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Kasslergratäng
Svårighet: Lätt, Receptgivare: