Kasslerpytt med kålrot

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kasslerpytt med kålrot

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kassler

700.0 

gram

Kålrot

1000.0 

gram

Äggula

4.0 

styck

Matfett till stekning

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mezzacorona Marzemino

Mjukt rött vin
Pris: 66 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 363

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1453 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 4%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 373 gram)

Ingredienser

Visa:

Kassler 700.0 gram 51%

Kålrot 1000.0 gram 22%

Äggula 4.0 styck 14%

Matfett till stekning 4.0 msk 27%

Salt och peppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Tärna kasslern. Skär bort utsidan av kålroten och tärna.
  2. Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme och stek kålroten i några minuter. Rör om. 
  3. Tillsätt kasslern och stek ytterligare i 10 minuter. Smaka av. Kassler är av sig själv salt och behöver därför inte saltas mer.
  4. Lägg upp pytt med en äggula i mitten. Garnera gärna med något grönt.

Kockens kommentar

Kassler är lättsaltad benfri kotlettrad ("ytterfilé") av gris, som varmröks i hög fuktighet i 65-70°C. Namngivet i slutet av 1800-talet efter staden Cassel i Tyskland. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Kassler

Liknande recept som Kasslerpytt med kålrot