Kassler med svarta bönor, tomat och gremolatakeso

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kassler med svarta bönor, tomat och gremolatakeso

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kassler

600.0 

gram

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Aubergine

1.0 

styck

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Cocktailtomater

8.0 

styck

Svarta bönor konserv sköljda

2.0 

dl

Olivolja

1.0 

dl

Rödvinsvinäger

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kvarg naturell 4% fett

250.0 

gram

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Persilja

0.5 

kruka

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 577

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2310 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 10%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 395 gram)

Ingredienser

Visa:

Kassler 600.0 gram 28%

Smör normalsaltat 25.0 gram 8%

Aubergine 1.0 styck 3%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 10%

Cocktailtomater 8.0 styck 1%

Svarta bönor konserv sköljda 2.0 dl 6%

Olivolja 1.0 dl 33%

Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

 

Kvarg naturell 4% fett 250.0 gram 10%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Persilja 0.5 kruka 0%

Tillagning (30 min )

  1. Tärna aubergin, cirka 1x1 cm. Salta. Låt stå i 10 minuter.
  2. Riv skal på citron. Finhacka vitlök och persilja. Blanda med keso. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela tomater. Hetta upp en stekpanna. Stek auberginen så den får färg. Blanda i tomaterna och bönor.
  4. Rör ihop olja och vinäger. Häll i pannan och låt allt bli varmt.
  5. Skiva kassler. Stek hastigt i smör. Servera.

Kockens kommentar

Kassler är lättsaltad benfri kotlettrad ("ytterfilé") av gris, som varmröks i hög fuktighet i 65-70°C. Namngivet i slutet av 1800-talet efter staden Cassel i Tyskland. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Kassler

Liknande recept som Kassler med svarta bönor, tomat och gremolatakeso