Panngrillad kassler med grönsaksmix

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Panngrillad kassler med grönsaksmix

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kassler tjock skiva

6.0 

skivor

Matfett till stekning

1.0 

msk

 

Grönsaksmix:

 

Gul lök

0.5 

styck

Paprika färsk

1.0 

styck

Svamp

100.0 

gram

Gröna ärter frysta

200.0 

gram

Matfett till stekning

1.5 

msk

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Senap fransk osötad

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rocca di Montemassi Le Focaie

Smakrikt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1541 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 435 gram)

Ingredienser

Visa:

Kassler tjock skiva 6.0 skivor 41%

Matfett till stekning 1.0 msk 6%

 

Grönsaksmix:

Gul lök 0.5 styck 2%

Paprika färsk 1.0 styck 2%

Svamp 100.0 gram 2%

Gröna ärter frysta 200.0 gram 9%

Matfett till stekning 1.5 msk 10%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 35%

Senap fransk osötad 2.0 msk 2%

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Grönsaksmix: Skala och skiva lök. Rensa och skiva svamp (men skölj inte). Ansa paprika och tärna.
  3. Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Lägg i lök och svamp och stek tills löken mjuknat, cirka 5 minuter. Tillsätt extra smör, ärter och paprika.
  4. Kassler: Hetta upp (grill-)panna på högsta värme. Pensla kasslern med lite matolja. När pannan är riktigt het, börjar ryka, lägg i kasslern och stek var sida i 1-2 minuter.

Kockens kommentar

Kassler är som vara salt och behöver därför inte saltas mer. Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Alternativ

Kassler med ananas

Kassler Hawaii

Kassler med kålrotspytt

Fler recept inom Kassler

Liknande recept som Panngrillad kassler med grönsaksmix