Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 363

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1453 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 4%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kassler 700.0 gram 51%
Kålrot 1000.0 gram 22%
Äggula 4.0 styck 14%
Matfett till stekning 4.0 msk 27%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tärna kasslern. Skär bort utsidan av kålroten och tärna.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme och stek kålroten i några minuter. Rör om.
- Tillsätt kasslern och stek ytterligare i 10 minuter. Smaka av. Kassler är av sig själv salt och behöver därför inte saltas mer.
- Lägg upp pytt med en äggula i mitten. Garnera gärna med något grönt.
Kockens kommentar
Kassler är lättsaltad benfri kotlettrad ("ytterfilé") av gris, som varmröks i hög fuktighet i 65-70°C. Namngivet i slutet av 1800-talet efter staden Cassel i Tyskland. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Kassler
Liknande recept som Kasslerpytt med kålrot
-
Panngrillad kassler med grönsaksmix
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kassler Hawaii med klyftpotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kassler med svarta bönor, tomat och gremolatakeso
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kassler med ananas
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kasslerpytt med kålrot
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Het kasslergryta med äpple
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kasslergryta II
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Kassler på potatisbädd
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Kassler africana
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Kasslergratäng
Svårighet: Lätt, Receptgivare: