Dryck till kryddig fläsk- & korvrätt

Skandinaviska fläsk- och korvrätter är sällan kryddheta även om de kan vara kryddiga. De är vanligtvis smakrika. Kryddheta rätter hittar vi främst i det mexikanska köket när chili och tabasco dominerar anrättningen. Även indisk och ibland asiatisk mat kan få mun och hals att brinna.

9 matchande recept inom kryddig fläsk- & korvrätt

Vin till mager, kryddig fläsk- och korvrätt

Till kryddiga fläsk- och korvrätter fungerar både vitt, rosa och rött vin. Är maten, eller tillbehören, heta i smaken välj gärna ett mjukt och syrligt rött vin för att matcha smakerna utan att förstärka hettan. När det finns hetta i maten får det vita vinet gärna ha lite sötma. Undvik dock alltför sträva viner då strävheten förstärks av matens kryddighet.

Öl till mager, kryddig fläsk- och korvrätt

Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.