Dryck till kryddig fläsk- & korvrätt
Skandinaviska fläsk- och korvrätter är sällan kryddheta även om de kan vara kryddiga. De är vanligtvis smakrika. Kryddheta rätter hittar vi främst i det mexikanska köket när chili och tabasco dominerar anrättningen. Även indisk och ibland asiatisk mat kan få mun och hals att brinna.
9 matchande recept inom kryddig fläsk- & korvrätt
-
Torrt druvigt vitt vin
Jules Muller Gewurztraminer Réserve
102 kr, Nr 6702
-
Smakrikt rött vin
Hidden Rock Petit Verdot Cabernet S...
56 kr, Nr 12174
-
Samkrikt rött vin
Terra Andina Reserva Carmenère
79 kr, Nr 6006
-
Ljust veteöl
19 kr, Nr 1687
-
Potertyp
16 kr, Nr 1497
Vin till mager, kryddig fläsk- och korvrätt
Till kryddiga fläsk- och korvrätter fungerar både vitt, rosa och rött vin. Är maten, eller tillbehören, heta i smaken välj gärna ett mjukt och syrligt rött vin för att matcha smakerna utan att förstärka hettan. När det finns hetta i maten får det vita vinet gärna ha lite sötma. Undvik dock alltför sträva viner då strävheten förstärks av matens kryddighet.
Öl till mager, kryddig fläsk- och korvrätt
Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.