Baconbiffar med champinjonsås

Baconbiffar med champinjonsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Köttfärs, helst nötfärs

400.0 

gram

Bacon tärnad

150.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Ströbröd

1.0 

dl

Mjölk

1.0 

dl

Ägg

1.0 

styck

Salt

1.0 

tsk

Peppar

0.5 

tsk

Smör till stekning

2.5 

msk

 

Sås:

 

 

 

Champinjoner

250.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Mellangrädde

2.0 

dl

Dijonsenap ¤

1.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 660

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2641 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 17%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 297 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttfärs, helst nötfärs 400.0 gram 28%

Bacon tärnad 150.0 gram 20%

Gul lök 1.0 styck 2%

Ströbröd 1.0 dl 8%

Mjölk 1.0 dl 2%

Ägg 1.0 styck 2%

Salt 1.0 tsk 0%

Peppar 0.5 tsk 0%

Smör till stekning 2.5 msk 9%

 

Sås: 

Champinjoner 250.0 gram 3%

Rödlök 1.0 styck 2%

Smör normalsaltat 1.0 msk 4%

Mellangrädde 2.0 dl 20%

Dijonsenap ¤ 1.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Ugn 200°C.
  2. Hacka lök. Knaperstek baconet. Låt fettet rinna av på hushållspapper.
  3. Låt ströbrödet svälla i mjölken. Arbeta samman det med köttfärsen, löken, baconet, ägget, salt och peppar.
  4. Forma fyra stora biffar. Bryn dem på båda sidor och efterstek dem i ugnen i ca 10 minuter.
  5. Skiva rödlök. Bryn champinjonerna i smör. Blanda i rödlöken och häll på grädde och senap. Salta och peppra. Koka ihop i ca 1 minut.
  6. Servera med stekt potatis.

Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar

Liknande recept som Baconbiffar med champinjonsås