
Fiskgratäng i gräddsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2683 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fiskfiléer 600.0 gram 17%
Smör normalsaltat 1.0 msk 4%
Sås:
Purjolök 1.0 styck 2%
Lättmjölk 2.0 dl 3%
Mellangrädde 2.0 dl 19%
Fiskbuljong 1.0 dl 0%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Creme fraiche 2.0 dl 24%
Gräslök 0.5 knippe 0%
Potatismos:
Potatis 8.0 styck 20%
Smör normalsaltat 20.0 gram 5%
Mjölk 1.5 dl 3%
Skapat av: Matidag
Tillagning (1 tim 20 min )
- Potatis skalas och kokas 15-20 minuter.
- Ugn 175ºC.
- Sås: Skiva den vita delen av purjolök och lägg i kastrull. Tillsätt mjölk, grädde, fiskbuljong och pressad vitlök. Rör om. Värm upp till kokning och låt stå på svag värme under omrörning cirka 25 minuter. Tillsätt citronjuice.
- Potatismos: Blanda och mosa samman ingredienserna.
- Smörj en ugnsfast form, lägg en krans med potatismos runt kanten. Förvärm formen cirka 10 minuter i ugnen.
- Hacka den gröna delen av purjolöken och värm den i panna med lite olja.
- Blanda crème fraîche i såsen. Häll hälften av såsen i formen och lägg i fiskfiléerna. Häll på resten av såsen. Fördela purjolökshacket över fiskgratängen.
- Sätt i ugn cirka 30 minuter.
- Klipp gräslök över gratängen innan serveringen.
Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda
Liknande recept som Fiskgratäng i gräddsås
-
Fiskgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jansons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fiskgratäng med hajmal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Fisk- och purjogratäng
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödspätta- och blomkålsgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kräftströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Ansjovisströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Kaviarströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI