Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 648

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2592 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 11%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vitfisk filé 600.0 gram 18%
Ägg 1.0 styck 2%
Äggula 3.0 styck 6%
Ricotta } 200.0 gram 10%
Vispgrädde 1.0 dl 14%
Hårdost riven 250.0 gram 35%
Matfett (smör) 1.0 msk 4%
Tillval:
Potatis 4.0 styck 10%
Kockskolan:
Om fiskgratäng > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Rensa fisk och skär i bitar. Koka upp vatten och lägg i fisken 5 minuter. Ta ur fisken och låt torka på hushållspapper i 10 minuter (för att gratängen inte skall bli för vattnig).
- Smöra en stor ugnssäker form. Lägg fisken i botten av formen.
- Blanda ricotta, ägg och grädde och häll det över fisken. Salta och peppra lätt. Strö över riven ost. Gratinera i ugn i ca 40 minuter.
Kockens kommentar
Tillval: Vill man dryga ut rätten kan man lägga ett lager skivad potatis i botten på gratängen och sedan fisken ovanpå.
Passar till
Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda
Liknande recept som Fiskgratäng
-
Fiskgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jansons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fiskgratäng med hajmal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Fisk- och purjogratäng
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödspätta- och blomkålsgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kräftströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Ansjovisströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Kaviarströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI