Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitfisk filé

600.0 

gram

t.ex. torsk el. kolja

 

 

Ägg

1.0 

styck

Äggula

3.0 

styck

Ricotta }

200.0 

gram

Vispgrädde

1.0 

dl

Hårdost riven

250.0 

gram

Matfett (smör)

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillval:

 

Potatis

4.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om fiskgratäng >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Tuborg Guld

Ljus medium lager
Pris: 13 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 648

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2592 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 11%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 370 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitfisk filé 600.0 gram 18%

t.ex. torsk el. kolja 0%

Ägg 1.0 styck 2%

Äggula 3.0 styck 6%

Ricotta } 200.0 gram 10%

Vispgrädde 1.0 dl 14%

Hårdost riven 250.0 gram 35%

Matfett (smör) 1.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

 

Tillval:

Potatis 4.0 styck 10%

 

Kockskolan:

Om fiskgratäng > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Rensa fisk och skär i bitar. Koka upp vatten och lägg i fisken 5 minuter. Ta ur fisken och låt torka på hushålls­papper i 10 minuter (för att gratängen inte skall bli för vattnig).
  3. Smöra en stor ugnssäker form. Lägg fisken i botten av formen.
  4. Blanda ricotta, ägg och grädde och häll det över fisken. Salta och peppra lätt. Strö över riven ost. Gratinera i ugn i ca 40 minuter.

Kockens kommentar

Tillval: Vill man dryga ut rätten kan man lägga ett lager skivad potatis i botten på gratängen och sedan fisken ovanpå.

Passar till

Grönsallad

Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda

Liknande recept som Fiskgratäng