Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Fisk- och purjogratäng
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 183
Kcal / portion: 737
GBR (GI) / port: 0
Recept: 2948 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 13%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Torskfilé 500.0 gram 13%
Gösfilé 500.0 gram 14%
Purjolök 1.0 styck 2%
Västerbotten hårdost 200.0 gram 26%
Vitvinsvinäger 0.5 dl 0%
Grädde 3.0 dl 37%
Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%
Smör till form 2.0 msk 7%
Kockskolan:
Så ugnslagas fisk > Äts ej
Om gratinering > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smöra en gratängform. Salta och peppra fisken. Lägg i formen.
- Finstrimla purjolök. Grovriv västerbottenost. Lägg purjolök och ost på fisken.
- Smula över fiskbuljongtärningen. Slå över vitvinsvinäger och grädde.
- Gratinera i ugnen 20 minuter.
Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda
Liknande recept som Fisk- och purjogratäng
-
Fiskgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jansons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fiskgratäng med hajmal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Fisk- och purjogratäng
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödspätta- och blomkålsgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kräftströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Ansjovisströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Kaviarströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI