Fisk- och purjogratäng

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fisk- och purjogratäng

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Torskfilé

500.0 

gram

Gösfilé

500.0 

gram

Purjolök

1.0 

styck

Västerbotten hårdost

200.0 

gram

Vitvinsvinäger

0.5 

dl

Grädde

3.0 

dl

Fiskbuljongtärning

1.0 

styck

Smör till form

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas fisk >

 

 

Om gratinering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 737

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2948 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 13%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 402 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 500.0 gram 13%

Gösfilé 500.0 gram 14%

Purjolök 1.0 styck 2%

Västerbotten hårdost 200.0 gram 26%

Vitvinsvinäger 0.5 dl 0%

Grädde 3.0 dl 37%

Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%

Smör till form 2.0 msk 7%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas fisk > Äts ej

Om gratinering > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra en gratängform. Salta och peppra fisken. Lägg i formen.
  3. Finstrimla purjolök. Grovriv västerbottenost. Lägg purjolök och ost på fisken.
  4. Smula över fiskbuljongtärningen. Slå över vitvinsvinäger och grädde.
  5. Gratinera i ugnen 20 minuter.

Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda

Liknande recept som Fisk- och purjogratäng