Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 176
Kcal / portion: 491
GBR (GI) / port: 0
Recept: 1965 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 13%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Strömming urtagen 800.0 gram 35%
Purjolök 1.0 styck 3%
Grädde 3.0 dl 55%
Dijonsenap ¤ 2.0 msk 2%
Ströbröd 3.0 msk 5%
Salt 0%
Kockskolan:
Om gratänger > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Klipp bort ryggfenor på strömming. Lägg ut filéerna på en skärbräda. Torka av med hushållspapper. Salta ordentligt. Vik ihop strömmingen. Lägg i ugnsfast form.
- Strimla purjolök fint. Strö över strömmingen. Blanda grädde och dijonsenap. Häll över i formen. Strö över ströbröd. Ställ in i ugnen cirka 25 minuter.
- Servera med kokt potatis och knäckebröd.
Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda
Liknande recept som Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök
-
Fiskgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jansons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fiskgratäng med hajmal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Fisk- och purjogratäng
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödspätta- och blomkålsgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kräftströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Ansjovisströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Kaviarströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI