Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Strömming urtagen

800.0 

gram

Purjolök

1.0 

styck

Grädde

3.0 

dl

Dijonsenap ¤

2.0 

msk

Ströbröd

3.0 

msk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gratänger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1965 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 13%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 279 gram)

Ingredienser

Visa:

Strömming urtagen 800.0 gram 35%

Purjolök 1.0 styck 3%

Grädde 3.0 dl 55%

Dijonsenap ¤ 2.0 msk 2%

Ströbröd 3.0 msk 5%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om gratänger > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Klipp bort ryggfenor på strömming. Lägg ut filéerna på en skärbräda. Torka av med hushållspapper. Salta ordentligt. Vik ihop strömmingen. Lägg i ugnsfast form.

  3. Strimla purjolök fint. Strö över strömmingen. Blanda grädde och dijonsenap. Häll över i formen. Strö över ströbröd. Ställ in i ugnen cirka 25 minuter.

  4. Servera med kokt potatis och knäckebröd.

Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda

Liknande recept som Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök