Fiskgratäng med hajmal

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fiskgratäng med hajmal

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Hajmal filé (pangasius)

4.0 

styck

Potatis mjölig sort

1.2 

kilo

Smör normalsaltat

80.0 

gram

Mjölk

0.8 

dl

Hollandaisesås hemlagad

4.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Art som hotar miljön >

 

 

Om gratänger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Quintay Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 1013

GBR (GI) / port: 11

Recept: 4054 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 18%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 450 gram)

Ingredienser

Visa:

Hajmal filé (pangasius) 4.0 styck 10%

Potatis mjölig sort 1.2 kilo 20%

Smör normalsaltat 80.0 gram 14%

Mjölk 0.8 dl 1%

Hollandaisesås hemlagad 4.0 dl 54%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Art som hotar miljön > Äts ej

Om gratänger > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, salt och peppar. Mosa till lagom konsistens.
  3. Sätt ugnen på 175oC.
  4. Smöra en eldfast form. Lägg fiskfiléerna i botten. Salta och peppra.
  5. Fördela potatismoset runt kanten på formen. Häll såsen i mitten. Sätt in i ugnen 15 minuter. För en finare yta byt till grill de sista 5 minuterna.

Kockens kommentar

Hajmal är ett samlingsnamn för tre arter sötvattenslevande malar i Asien och USA. Det svenska namnet kommer sig av att fisken ser ut som en blandning av haj och mal. Namnet används sällan utan det latinska pangasius är vanligare. Hajmal köps fryst.

Annan vitfisk kan användas i receptet.

Alternativ

Panerad hajmal

Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda

Liknande recept som Fiskgratäng med hajmal