Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 429

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1716 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hajmal filé (pangasius) 4.0 styck 23%
Ägg 1.0 styck 4%
Ströbröd 1.0 dl 13%
Smör till stekning 2.0 msk 11%
Sås:
Gräddfil 2.0 dl 16%
Dill 1.0 knippe 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 31%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala och koka potatis.
- Vispa ägg i djup tallrik. Häll upp ströbröd på en tallrik, salta och peppra.
- Doppa fisken i ägg. Vänd filéerna i ströbröd och låt vila.
- Hacka dillen. Blanda med gräddfil, salta och peppra. Smaka av med lite av citronen. Spara resten av citronen till servering.
- Stek fiskfiléerna i smör på medelvärme cirka 5 minuter på var sida. Var försiktig med värmen så att inte paneringen bränns vid.
- Servera med potatis, sås och citronklyftor.
Kockens kommentar
Hajmal är ett samlingsnamn för tre arter sötvattenslevande malar i Asien och USA. Det svenska namnet kommer sig av att fisken ser ut som en blandning av haj och mal. Namnet används sällan utan det latinska pangasius är vanligare. Hajmal köps fryst.
Hajmal kan bytas ut mot annan vitfisk i receptet.
Alternativ
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Panerad hajmal
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan