Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Hajmal filé (pangasius)

4.0 

styck

Ägg

1.0 

styck

Ströbröd

1.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Gräddfil

2.0 

dl

Dill

1.0 

knippe

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 

Art som hotar miljön >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Nottage Hill Riesling

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 429

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1716 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 397 gram)

Ingredienser

Visa:

Hajmal filé (pangasius) 4.0 styck 23%

Ägg 1.0 styck 4%

Ströbröd 1.0 dl 13%

Smör till stekning 2.0 msk 11%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Gräddfil 2.0 dl 16%

Dill 1.0 knippe 1%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 31%

 

Art som hotar miljön > %

Tillagning (40 min )

  1. Skala och koka potatis.
  2. Vispa ägg i djup tallrik. Häll upp ströbröd på en tallrik, salta och peppra.
  3. Doppa fisken i ägg. Vänd filéerna i ströbröd och låt vila.
  4. Hacka dillen. Blanda med gräddfil, salta och peppra. Smaka av med lite av citronen. Spara resten av citronen till servering.
  5. Stek fiskfiléerna i smör på medelvärme cirka 5 minuter på var sida. Var försiktig med värmen så att inte paneringen bränns vid.
  6. Servera med potatis, sås och citronklyftor.

Kockens kommentar

Hajmal är ett samlingsnamn för tre arter sötvattenslevande malar i Asien och USA. Det svenska namnet kommer sig av att fisken ser ut som en blandning av haj och mal. Namnet används sällan utan det latinska pangasius är vanligare. Hajmal köps fryst.

Hajmal kan bytas ut mot annan vitfisk i receptet.

Alternativ

Fiskgratäng med hajmal

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Panerad hajmal