Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Strömming urtagen

500.0 

gram

Dijonsenap ¤

8.0 

msk

Dill finhackad

3.0 

msk

Grädde

3.0 

dl

Krossade tomater

300.0 

gram

Ströbröd

2.0 

msk

Smör till form

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Färskpotatis med skal

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 610

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2439 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 470 gram)

Ingredienser

Visa:

Strömming urtagen 500.0 gram 18%

Dijonsenap ¤ 8.0 msk 5%

Dill finhackad 3.0 msk 0%

Grädde 3.0 dl 44%

Krossade tomater 300.0 gram 3%

Ströbröd 2.0 msk 3%

Smör till form 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

 

Färskpotatis med skal 0.8 kilo 19%

Tillagning (55 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Hacka dill. Smörj en ugnsfast form med smör.
  3. Lägg ut strömmingfilléer på en bänk eller skärbräda. Torka av filéerna med hushållspapper. Bred senap på filéerna. Strö över dill. Salta och peppra. Rulla ihop och lägg i formen.
  4. Blanda grädde och krossade tomater. Häll grädde över fisken. Strö över ströbröd. Gratinera i ugn cirka 40 minuter.
  5. Skrubba och koka potatis.

Kockens kommentar

 

Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda

Liknande recept som Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås