Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 610

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2439 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Strömming urtagen 500.0 gram 18%
Dijonsenap ¤ 8.0 msk 5%
Dill finhackad 3.0 msk 0%
Grädde 3.0 dl 44%
Krossade tomater 300.0 gram 3%
Ströbröd 2.0 msk 3%
Smör till form 2.0 msk 8%
Färskpotatis med skal 0.8 kilo 19%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (55 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Hacka dill. Smörj en ugnsfast form med smör.
- Lägg ut strömmingfilléer på en bänk eller skärbräda. Torka av filéerna med hushållspapper. Bred senap på filéerna. Strö över dill. Salta och peppra. Rulla ihop och lägg i formen.
- Blanda grädde och krossade tomater. Häll grädde över fisken. Strö över ströbröd. Gratinera i ugn cirka 40 minuter.
- Skrubba och koka potatis.
Kockens kommentar
Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda
Liknande recept som Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
-
Fiskgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jansons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fiskgratäng med hajmal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Fisk- och purjogratäng
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödspätta- och blomkålsgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kräftströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Ansjovisströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Kaviarströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI