Kaviarströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)

Foto: Svenska Institutet ¤

Kaviarströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Strömmingsfiléer

1.0 

kilo

Tubkaviar

1.5 

dl

Äggula

3.0 

styck

Dill

1.0 

knippe

Vispgrädde

2.0 

dl

Smör normalsaltat

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om rulader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2968 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 490 gram)

Ingredienser

Visa:

Strömmingsfiléer 1.0 kilo 36%

Tubkaviar 1.5 dl 15%

Äggula 3.0 styck 5%

Dill 1.0 knippe 1%

Vispgrädde 2.0 dl 24%

Smör normalsaltat 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 18%

 

Kockskolan:

Om rulader > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Finhacka dill. Rensa strömming. Skär bort huvud, stjärt- och ryggfena. Smöra en ugnsfast form.
  2. Sätt ugnen på 220°C.
  3. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  4. Blanda kaviar, äggulor och dill.
  5. Lägg strömmingen med skinnsidan nedåt. Lägg en tesked kaviarblandning på varje strömming och rulla ihop med början från stjärten. Lägg dem intill varandra i formen.
  6. Vispa grädde och blanda med resterande kaviarblandning. Bred över strömmingen. Grädda i ugn i cirka 20 minuter.
  7. Kan serveras varm eller kall.

Kockens kommentar

Strömmingslådor finns i många varianter. Passar bra som bufférätt. Kan ätas varm, ljummen eller kall.

Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut på 7 språk av Svenska Institutet. Fotograf: Pål Allan.

Alternativ

Kräftströmming

Ansjovisströmming

Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda

Liknande recept som Kaviarströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)