Kräftströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)

Foto: Svenska Institutet ¤

Kräftströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Strömmingsfiléer

1.0 

kilo

Tomatjuice

5.0 

dl

Dillfrön

2.0 

tsk

helst färska dillkronor}

 

 

Salt

1.0 

tsk

Smör normalsaltat

 

 

Aluminiumfolie

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Hårdost

 

 

Hårt bröd

 

 

 

Kockskolan:

 

Om rulader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Quintay Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1732 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 2%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 536 gram)

Ingredienser

Visa:

Strömmingsfiléer 1.0 kilo 62%

Tomatjuice 5.0 dl 6%

Dillfrön 2.0 tsk 1%

helst färska dillkronor} %

Salt 1.0 tsk 0%

Smör normalsaltat 0%

Aluminiumfolie %

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 31%

Hårdost 0%

Hårt bröd 0%

 

Kockskolan:

Om rulader > %

Tillagning (40 min + 1 tim )

  1. Rensa strömming. Ta bort inälvor. Skär bort huvud, stjärt- och ryggfena.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Smöra en ugnsfast form. Häll hälften av salt och dillfröna i botten.
  4. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  5. Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan inåt. Lägg dem intill varandra i formen.
  6. Häll tomatjuicen över strömmingen och strö resten av salt och dillfrön ovanpå. Täck med aluminiumfolie. Sätt in i ugn i cirka 20 minuter.
  7. Låt svalna i formen och servera den kall.

Kockens kommentar

Strömmingslådor finns i många varianter. Passar bra som bufférätt. Kan ätas varm, ljummen eller kall.

Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut på 7 språk av Svenska Institutet. Fotograf: Pål Allan.

Alternativ

Kaviarströmming

Ansjovisströmming

Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda

Liknande recept som Kräftströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)