Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2968 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Strömmingsfiléer 1.0 kilo 36%
Tubkaviar 1.5 dl 15%
Äggula 3.0 styck 5%
Dill 1.0 knippe 1%
Vispgrädde 2.0 dl 24%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 18%
Kockskolan:
Om rulader > Äts ej
Kock: Sv. Institutet SI
Tillagning (45 min )
- Finhacka dill. Rensa strömming. Skär bort huvud, stjärt- och ryggfena. Smöra en ugnsfast form.
- Sätt ugnen på 220°C.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Blanda kaviar, äggulor och dill.
- Lägg strömmingen med skinnsidan nedåt. Lägg en tesked kaviarblandning på varje strömming och rulla ihop med början från stjärten. Lägg dem intill varandra i formen.
- Vispa grädde och blanda med resterande kaviarblandning. Bred över strömmingen. Grädda i ugn i cirka 20 minuter.
- Kan serveras varm eller kall.
Kockens kommentar
Strömmingslådor finns i många varianter. Passar bra som bufférätt. Kan ätas varm, ljummen eller kall.
Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut på 7 språk av Svenska Institutet. Fotograf: Pål Allan.
Alternativ
Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda
Liknande recept som Kaviarströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
-
Fiskgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jansons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fiskgratäng med hajmal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Fisk- och purjogratäng
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödspätta- och blomkålsgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kräftströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Ansjovisströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Kaviarströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI