Mu sho, kinesisk marinerad fläskfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mu sho, kinesisk marinerad fläskfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

500.0 

gram

Sojasås kinesisk

2.0 

tsk

Sherry (torr)

2.0 

tsk

Maizena ljus

2.0 

tsk

 

Salladslök

3.0 

styck

Ägg

1.0 

styck

Äggula

1.0 

styck

Näckrosknoppar

10.0 

styck

Ostronskivling färsk

180.0 

gram

Bambuskott konserv

140.0 

gram

Sesamolja

1.0 

msk

Jordnötsolja

0.5 

dl

Jasminris

3.0 

dl

 

Sås:

 

Ostronsås }

1.0 

msk

Sojasås kinesisk

1.0 

tsk

Sherry (torr)

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

Om marinering >

 

 

Så marineras kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 568

GBR (GI) / port: 18

Recept: 2274 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 434 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 500.0 gram 22%

Sojasås kinesisk 2.0 tsk Äts ej

Sherry (torr) 2.0 tsk Äts ej

Maizena ljus 2.0 tsk Äts ej

 

Salladslök 3.0 styck 1%

Ägg 1.0 styck 3%

Äggula 1.0 styck 2%

Näckrosknoppar 10.0 styck 0%

Ostronskivling färsk 180.0 gram 2%

Bambuskott konserv 140.0 gram 1%

Sesamolja 1.0 msk 5%

Jordnötsolja 0.5 dl 17%

Jasminris 3.0 dl 44%

 

Sås:

Ostronsås } 1.0 msk 1%

Sojasås kinesisk 1.0 tsk 0%

Sherry (torr) 1.0 msk 1%

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > %

Om marinering > Äts ej

Så marineras kött > Äts ej

Tillagning (25 min + 2 tim )

  1. Marinera: Skär filén i pommes friteslånga stavar. Blanda kött med soja, sherry och maizena. Låt marinera i 2 timmar.
  2. Skär sallatslök i 5 cm långa stavar. Skär ett cm-långt kors i hörnen. Lägg i kallt vatten, så att hörnen böjer sig utåt.
  3. Blanda såsingredienser. Skiva svamp.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  5. Woka: Hetta upp en (wok-)panna med lite jordnöts­olja på högsta värme. Rör upp ägg med en gaffel i en kopp med lite vatten. Häll äggmassan i pannan och stek någon minut, tills äggen stelnat. Ta ur äggröran.
  6. Tillsätt mer jordnötsoljan i pannan och stek köttet tills det är genomsekt. Tillsätt näckrosknopp, svamp, bambuskott, och sesamolja. Smaka av med salt. Stek ytterligare några minuter.
  7. Lägg upp och garnera med rå salladslök.

Kockens kommentar

Näckrosknoppar kan köpas torkad och skivad främst i asiatiska butiker. Fråga efter "lily flowers". Enligt konstens alla regler, skall man slå en knut på knoppskivorna före tillagning.

Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé

Liknande recept som Mu sho, kinesisk marinerad fläskfilé