Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 568

GBR (GI) / port: 18
Recept: 2274 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskfilé 500.0 gram 22%
Sojasås kinesisk 2.0 tsk Äts ej
Sherry (torr) 2.0 tsk Äts ej
Maizena ljus 2.0 tsk Äts ej
Salladslök 3.0 styck 1%
Ägg 1.0 styck 3%
Äggula 1.0 styck 2%
Näckrosknoppar 10.0 styck 0%
Ostronskivling färsk 180.0 gram 2%
Bambuskott konserv 140.0 gram 1%
Sesamolja 1.0 msk 5%
Jordnötsolja 0.5 dl 17%
Jasminris 3.0 dl 44%
Sås:
Ostronsås } 1.0 msk 1%
Sojasås kinesisk 1.0 tsk 0%
Sherry (torr) 1.0 msk 1%
Kockskolan:
Om marinering > Äts ej
Så marineras kött > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min + 2 tim )
- Marinera: Skär filén i pommes friteslånga stavar. Blanda kött med soja, sherry och maizena. Låt marinera i 2 timmar.
- Skär sallatslök i 5 cm långa stavar. Skär ett cm-långt kors i hörnen. Lägg i kallt vatten, så att hörnen böjer sig utåt.
- Blanda såsingredienser. Skiva svamp.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Woka: Hetta upp en (wok-)panna med lite jordnötsolja på högsta värme. Rör upp ägg med en gaffel i en kopp med lite vatten. Häll äggmassan i pannan och stek någon minut, tills äggen stelnat. Ta ur äggröran.
- Tillsätt mer jordnötsoljan i pannan och stek köttet tills det är genomsekt. Tillsätt näckrosknopp, svamp, bambuskott, och sesamolja. Smaka av med salt. Stek ytterligare några minuter.
- Lägg upp och garnera med rå salladslök.
Kockens kommentar
Näckrosknoppar kan köpas torkad och skivad främst i asiatiska butiker. Fråga efter "lily flowers". Enligt konstens alla regler, skall man slå en knut på knoppskivorna före tillagning.
Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé
Liknande recept som Mu sho, kinesisk marinerad fläskfilé
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilépanna
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Fläskfilé i het sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Salviastekt fläskfilé med fikon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé med kantareller och vinbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bankad fläskfilé med olivtapenade
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mu sho, kinesisk marinerad fläskfilé
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Filégryta med champinjoner
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Fläskfilé rosé
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Festgryta med orientalisk smak
Svårighet: Medel, Receptgivare: