
Filégryta med champinjoner
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 343

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1372 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 500.0 gram 37%
Champinjoner 200.0 gram 4%
Gul lök 2.5 styck 10%
Skinka rökt 1/2 cm skiva 1.0 skiva 8%
Paprika röd 1.0 styck 3%
Grönsaksbuljong } 3.0 dl 1%
Mjölk 1.5 dl 7%
Maizena ljus 1.5 msk 3%
Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Vitpeppar 2.0 krm 0%
Matolja (rapsolja) 2.5 msk 22%
Smör normalsaltat 1.0 msk 7%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Skiva svampen. Klyfta löken. Strimla skinkan. Skär filén på snedden i ca 1 cm tjocka skivor.
- Hetta upp oljan i en wok och lägg i köttet. Salta och peppra. Tillsätt paprika, skinka och lök.
- Fräs svampen separat i smör några minuter tills vattnet försvunnit. Häll över i woken. Häll på buljong och sjud ca 15 minuter under lock.
- Blanda samman mjölk och maizenamjöl. Häll redningen i woken, rör om. Sjud i 2-3 minuter. Rör ner sambal oelek.
- Servera med ris eller kokt potatis.
Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé
Liknande recept som Filégryta med champinjoner
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilépanna
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Fläskfilé i het sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Salviastekt fläskfilé med fikon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé med kantareller och vinbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bankad fläskfilé med olivtapenade
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mu sho, kinesisk marinerad fläskfilé
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Filégryta med champinjoner
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Fläskfilé rosé
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Festgryta med orientalisk smak
Svårighet: Medel, Receptgivare: