 
              
              Filégryta med champinjoner
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 92
 
    
                Kcal / portion: 343
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 1372 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 500.0 gram 37%
Champinjoner 200.0 gram 4%
Gul lök 2.5 styck 10%
Skinka rökt 1/2 cm skiva 1.0 skiva 8%
Paprika röd 1.0 styck 3%
Grönsaksbuljong } 3.0 dl 1%
Mjölk 1.5 dl 7%
Maizena ljus 1.5 msk 3%
Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Vitpeppar 2.0 krm 0%
Matolja (rapsolja) 2.5 msk 22%
Smör normalsaltat 1.0 msk 7%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Skiva svampen. Klyfta löken. Strimla skinkan. Skär filén på snedden i ca 1 cm tjocka skivor.
- Hetta upp oljan i en wok och lägg i köttet. Salta och peppra. Tillsätt paprika, skinka och lök.
- Fräs svampen separat i smör några minuter tills vattnet försvunnit. Häll över i woken. Häll på buljong och sjud ca 15 minuter under lock.
- Blanda samman mjölk och maizenamjöl. Häll redningen i woken, rör om. Sjud i 2-3 minuter. Rör ner sambal oelek.
- Servera med ris eller kokt potatis.
Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé
Liknande recept som Filégryta med champinjoner
- 
                
                    Flygande fläskfiléTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    FläskfilépannaSvårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Fläskfilé i het såsTid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Salviastekt fläskfilé med fikonTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Fläskfilé med kantareller och vinbärTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Bankad fläskfilé med olivtapenadeTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Mu sho, kinesisk marinerad fläskfiléTid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Filégryta med champinjonerSvårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Fläskfilé roséSvårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Festgryta med orientalisk smakSvårighet: Medel, Receptgivare: 
 Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                              