Fläskfilé med kantareller och vinbär

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fläskfilé med kantareller och vinbär

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

600.0 

gram

Kantareller färska

500.0 

gram

Grädde

2.0 

dl

Olivolja

0.5 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Röda vinbär

2.0 

kvistar

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château de Ségure

Kryddigt rött vin
Pris: 80 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 682

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2729 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 13%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 314 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 600.0 gram 22%

Kantareller färska 500.0 gram 4%

Grädde 2.0 dl 26%

Olivolja 0.5 dl 14%

Smör normalsaltat 2.0 msk 7%

Röda vinbär 2.0 kvistar 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 25%

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Putsa fläskfilen fri från hinnor. Skär den i smala skivor. Salta och peppra.
  2. Hetta upp en torr stekpanna och stek svampen tills allt vatten dunstat bort.
  3. Tillsätt smör och olja. Lägg i fläskfilén. Fräs någon minut.
  4. Tillsätt grädde, Låt småkoka cirka 5 minuter.
  5. Lägg i vinbär strax före servering.

Kockens kommentar

Var försiktig med mängden vinbär. De har stark smak och kan dominera så att svampsmaken försvinner.

Alternativ

Parmalindad fläskfilé

Salviastekt fläskfilé

Chèvrebakad fläskfilé

Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé

Liknande recept som Fläskfilé med kantareller och vinbär