Fläskfilé i het sås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fläskfilé i het sås

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskfilé

1.0 

styck

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Balsamvinäger röd }

4.0 

msk

Apelsinjuice

1.0 

dl

Tomatpuré konserv

2.0 

msk

Gul lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Sojasås

2.0 

msk

Kajennpepparpulver

0.5 

tsk

Ingefära tub

1.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Jasminris

3.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 526

GBR (GI) / port: 19

Recept: 2102 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 2%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 439 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 1.0 styck 29%

Smör normalsaltat 2.0 msk 9%

Balsamvinäger röd } 4.0 msk 4%

Apelsinjuice 1.0 dl 2%

Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%

Gul lök 2.0 styck 5%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Sojasås 2.0 msk 1%

Kajennpepparpulver 0.5 tsk 0%

Ingefära tub 1.0 msk 1%

Salt och svartpeppar 0%

 

Jasminris 3.0 dl 48%

 

Tillbehör:
Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Strimla fläskfilé. Finhacka lök.
  2. Smält smör i en panna. Häll på vinäger och juice. Rör ner tomatpuré. Blanda sedan i resten av ingredienserna utan kött. Koka upp.
  3. Lägg i köttet. Sjud i cirka 30 minuter.
  4. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  5. Servera grytan med ris.

Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé

Liknande recept som Fläskfilé i het sås