Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 622

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2488 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 9%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 600.0 gram 25%
Olivolja 0.5 dl 15%
Salvia färsk 1.0 kruka 0%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Fikon färska 4.0 styck 5%
Pecorino ost 31% 150.0 gram 23%
Balsamvinäger röd } 0.5 msk 0%
Blandsallat 160.0 gram 1%
Oliver gröna avrunna 1.0 dl 5%
Tillbehör:
Vitt matbröd 8.0 skivor 25%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Putsa fläskfilén fri från hinnor. Skär den i smala skivor. Salta och peppra. Grovhacka salvia. Skala och skiva vitlöken tunt.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i vitlök och salvia. Fräs i cirka 10 sekunder.
- Lägg i fläskfiléskivor och stek dem i 20 sekunder på var sida.
- Skär fikonen i klyftor och lägg i pannan. Dra av pannan från värmen.
- Lägg upp sallat på ett fat. Ringla över balsamvinäger. Lägg på fläskfilén med fikon och oliver. Hyvla över pecorino.
Alternativ
Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé
Liknande recept som Salviastekt fläskfilé med fikon
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilépanna
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Fläskfilé i het sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Salviastekt fläskfilé med fikon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé med kantareller och vinbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bankad fläskfilé med olivtapenade
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mu sho, kinesisk marinerad fläskfilé
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Filégryta med champinjoner
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Fläskfilé rosé
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Festgryta med orientalisk smak
Svårighet: Medel, Receptgivare: