Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 657

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2627 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 10%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 1.0 styck 23%
Äpple utan skal 4.0 styck 10%
Chèvre 200.0 gram 26%
Olivolja 4.0 msk 17%
Basilika 0.5 kruka 0%
Tillbehör:
Matbröd 8.0 skivor 24%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Putsa fläskfilén fri från hinnor. Skär i smala skivor. Salta och peppra. Kärna ur äpplena och skär i tunna skivor.
- Häll ett tunt lager olivolja i ugnssäkra, helst portionsstora formar. Täck botten med äppelskivor. Lägg på fläskfilé. Toppa med skivad chèvre. Sätt in i ugnen i cirka 12 minuter.
- Ta ut och dekorera med basilikablad. Ringla gärna lite olja över före servering.
Alternativ
Fler recept inom Fläskfile i ugn
Liknande recept som Chèvregratinerad fläskfilé med äpple
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskfilé med svartrot och äpple
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
Tid: 45 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chèvregratinerad fläskfilé med äpple
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Parmainlindad fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan