Fläskfilé med orientaliska smaker

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fläskfilé med orientaliska smaker

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

1.0 

styck

Smör till stekning

0.5 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Smaksättare:

 

Currypasta röd }

1.0 

msk

Kokosmjölk (-dryck)

2.0 

dl

Cashewnötter osaltade

200.0 

gram

Ananasringar utan lag

200.0 

gram

Jalapeno till garnering

1.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 798

GBR (GI) / port: 13

Recept: 3191 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 461 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 1.0 styck 19%

Smör till stekning 0.5 msk 2%

Salt och peppar 0%

 

Smaksättare:

Currypasta röd } 1.0 msk 1%

Kokosmjölk (-dryck) 2.0 dl 11%

Cashewnötter osaltade 200.0 gram 36%

Ananasringar utan lag 200.0 gram 4%

Jalapeno till garnering 1.0 styck 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 28%

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 170°C.
  2. Putsa filén fri från hinnor. Skiva ananas i bitar (häll bort spadet).
  3. Filé: Smöra en ugnsform, lägg i filén. Strö över salt och peppar. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter till kärntemperatur 60°C.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  5. Tillbehör: Ta ut köttet och skär det i bitar.
  6. Smaksättning: Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme och lägg i kött, kokosmjölk, hälften av ananasen och nötterna. Smaka av med currypasta till lagom kryddighet. Sänk värmen till medellåg och låt småputtra i några minuter.
  7. Servera resten av nötterna och ananas som en liten sallad vid sidan om. Garnera gärna med lite grönt, till exempel med skivad jalapeno.

Kockens kommentar

Fler recept inom Fläskfile i ugn

Liknande recept som Fläskfilé med orientaliska smaker