Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 239

GBR (GI) / port: 0
Recept: 958 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 25%
Fett: 5%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskfilé 800.0 gram 85%
Rosépeppar hel 1.0 msk 1%
Grönpeppar torkad 2.0 msk 2%
Matolja neutral (ej oliv) 1.0 msk 12%
Salt 0%
Tillbehör:
Aromsmör? ¤ 0%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Om utegrillning > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt på utegrillen. Grilla på indirekt värme (sidvärme, eller gallerhöjd 10 cm) under lock.
- Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött bör vara rumstempererat inför grillning.
- Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad eller dylikt. Skär köttet i portionsbitar.
- Filé: Krossa grön- och rosépeppar (i en mortel). Penlsla köttet med lite olja och rulla filén i pepparblandningen. Stick in en stektermometer.
- Grilla 20-30 minuter till kärntemperatur 63-65°C. Vänd köttet så att alla sidor får fin färg. Låt köttet vila 5-10 minuter före servering.
Passar till
Fler recept inom Grillat fläskkött i bit
Liknande recept som Grillad grön- och rosépepparrullad fläskfilé
-
Competition Pork Butt, grillad fläskkarré på tävlingsproffsets vis
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade tjocka revbensspjäll på klotgrill
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade tunna revbensspjäll
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad pluma
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Porchetta, grillad klassisk italiensk fläskstek av fläsksida
Tid: 10 min (+ 4 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad marinerad flintastek
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad grön- och rosépepparrullad fläskfilé
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Honungsglaserad rökgrillad skinka USA
Tid: 30 min (+ 4 tim 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweinshaxen vom Grill, grillad fläsklägg
Tid: 1 tim (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Spettgrillad fläsklägg från spädgris
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan