Grillad grön- och rosépepparrullad fläskfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad grön- och rosépepparrullad fläskfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

800.0 

gram

Rosépeppar hel

1.0 

msk

Grönpeppar torkad

2.0 

msk

Matolja neutral (ej oliv)

1.0 

msk

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Sallad till maten?

 

 

Potatis till maten?

 

 

Aromsmör? ¤

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

Om utegrillning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Montepulciano d´Abruzzo Bianchi

Kryddigt rött vin
Pris: 61 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 239

GBR (GI) / port: 0

Recept: 958 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 25%

Fett: 5%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 158 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 800.0 gram 85%

Rosépeppar hel 1.0 msk 1%

Grönpeppar torkad 2.0 msk 2%

Matolja neutral (ej oliv) 1.0 msk 12%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Sallad till maten? 0%

Potatis till maten? 0%

Aromsmör? ¤ 0%

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

Om utegrillning > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Sätt på utegrillen. Grilla på indirekt värme (sidvärme, eller gallerhöjd 10 cm) under lock.
  2. Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött bör vara rumstempererat inför grillning.
  3. Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad eller dylikt. Skär köttet i portionsbitar.
  4. Filé: Krossa grön- och rosépeppar (i en mortel). Penlsla köttet med lite olja och rulla filén i peppar­blandningen. Stick in en stektermometer.
  5. Grilla 20-30 minuter till kärntemperatur 63-65°C. Vänd köttet så att alla sidor får fin färg. Låt köttet vila 5-10 minuter före servering.

Passar till

Grillad grönsaksblandning

Grillade skivade rotfrukter

Grillbakad potatis

Grillbakad sötpotatis

Aromsmör

Fler recept inom Grillat fläskkött i bit

Liknande recept som Grillad grön- och rosépepparrullad fläskfilé