Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 238

GBR (GI) / port: 30
Recept: 953 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bakpotatis 4.0 styck 100%
Tillbehörsalternativ:
Aromsmör ¤ 0%
Gräddfil (el. crème fraiche) 0%
Kockskolan:
Så grillas rotfrukter > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (3 tim )
- Sätt på grillen. Välj jämnstora potatisar så blir de klara samtidigt. Borsta och skölj potatisen, skala den inte. Picka små hål med en gaffel (opickade kan explodera).
- Lägg potatisen i god tid på grillen. Det tar 3-4 timmar. Känn med sticka om den är klar. Det skall vara mjukt rakt igenom.
- Skär upp den färdiga potatisen och tillsätt en klick smör, aromsmör e.d. Strö flingsalt över och gärna lite hackat kryddgrönt.
Kockens kommentar
Det tar upp till 4 timmar, ibland ännu längre, att grilla bakpotatis. Potatisen på bilden vägde drygt 300 gram (normalstor bakpotatis) och det tog 3 timmar att baka den i en grill med lock. Har man öppen grill tar det längre tid, i synnerhet om det blåser. Inbakas i folie tar också längre tid. Ett bra sätt att förkorta baktiden är att antingen förkoka potatisen eller att förmicra. En variant är att välja sötpotatis i stället, som tar en tredjedel så lång tid att baka. Läs mer i Kockskolan > Så grillas rotfrukter.
Alternativ
Fler recept inom Bakad, grillad potatis
Liknande recept som Grillbakad bakpotatis
-
Grillbakad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakad potatis - grundrecept
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bakad sötpotatisblandning
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillbakad bakpotatis
Tid: 3 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad skivad bakpotatis
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad örtpotatis i folie
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan