Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 306

GBR (GI) / port: 38
Recept: 1225 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis (bakpotatis) 4.0 st stora 100%
Kummin hel 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Så grillas rotfrukter > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 20 min )
- Sätt på grillen.
- Förkokning? Om potatisen förkokas 15 minuter får man mjukare konsistens, det går fortare att grilla och risken att få för råa eller svartbrända skivor minskar. Låt kokt potatis svalna innan grillning.
- Tvätta/borsta oskalad potatis. Skiva potatisen i halvtjocka skivor. Pensla med lite matolja. Krydda med kummin.
- Lägg skivorna på utegrillen eller i ugnen. Grilla i cirka 5 minuter på vardera sidan till fin färg. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Välj helst stora bakpotatisar, vilket ger stora skivor. Läs mer i Kockskolan > Så grillas rotfrukter.
Alternativ
Fler recept inom Bakad, grillad potatis
Liknande recept som Grillad skivad bakpotatis
-
Grillbakad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakad potatis - grundrecept
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bakad sötpotatisblandning
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillbakad bakpotatis
Tid: 3 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad skivad bakpotatis
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad örtpotatis i folie
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan