Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 372

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1861 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 24%
Fett: 6%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Revbensspjäll tjocka 1500.0 gram 132%
Fettreduktion -120.0 gram -57%
Om fettreduktion > Äts ej
Barbercuesås tjock, söt 2.0 dl 25%
Salt 0%
Grillkrydda 0%
Grillkol/briketter Äts ej
Rökved Äts ej
Aluminiumfolie Äts ej
Kockskolan:
Så lagas revbensspjäll > Äts ej
Om grillning, halstring > Äts ej
Så grillas kött > Äts ej
Om grillsåser > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "Matgeek" under bilden.
- Dra bort hinnan på bensidan. Salta köttet ordentligt. Använd grillkrydda enligt egen smak. Låt köttet temperera under tiden grillen sätts igång.
- Grill: Arrangera grillen för indirekt värme (läs mer > Om grillning, halstring). Lägg på några bitar al eller dylikt om röksmak önskas (läs mer > Rökved).
- Fuktig värme gör att röksmaken fäster bättre på köttet. Antingen ställer man in en aluminiumfolie med vatten bredvid glödhärden, eller så sprayar man köttet med vätska varje halvtimme (görs inte i filmen).
- Grilla: Lägg köttet på grillen vid sidan av glödhärden. Stäng locket och låt ligga i 45 minuter.
- Glasera: Ta ut köttet och lägg det på ett stort bit aluminiumfolie. Pensla på rikligt med BBQ-sås. Packa in till ett foliepaket. Stick in en stektermometer.
- Lägg tillbaka på grillen i cirka 3 timmar till kärntemperatur runt 75-85°C. Steks köttet till 90°C+ kan det användas som "pulled pork".
Kockens kommentar
Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 8% av totalvikten för tjocka spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.Alternativ
Fler recept inom Grillat fläskkött i bit
Liknande recept som Grillade tjocka revbensspjäll på klotgrill
-
Competition Pork Butt, grillad fläskkarré på tävlingsproffsets vis
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade tjocka revbensspjäll på klotgrill
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade tunna revbensspjäll
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad pluma
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Porchetta, grillad klassisk italiensk fläskstek av fläsksida
Tid: 10 min (+ 4 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad marinerad flintastek
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad grön- och rosépepparrullad fläskfilé
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Honungsglaserad rökgrillad skinka USA
Tid: 30 min (+ 4 tim 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweinshaxen vom Grill, grillad fläsklägg
Tid: 1 tim (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Spettgrillad fläsklägg från spädgris
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan