Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 418

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1674 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 13%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Pluma 4.0 styck 99%
Grillmarinad, grillolja 2.0 msk 1%
Kockskolan:
Så grillas kött > Äts ej
Så lagas fläskkarré > Äts ej
Om fläskkött > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "Meat Me At Home" under bilden.
- Starta grillen för direkt värme.
- Förbered och tillaga tillbehör enligt eget önskemål.
- Marinad: Pensla köttet med valfri grillmarinad, gärna trögflytande. Egentligen behövs bara lite olja, salt och peppar på en pluma från Iberiabris. Marinaden kan förta den fina köttsmaken.
- Grilla: Köttet grillas på direkt värme. Stek det som biff, fast aningens längre. Stek drygt lika många minuter på var sida som det är tjockt, till exempel 2 cm = 2-3 minuter per sida. Vänd ofta så blir det jämnare genomstekt.
Kockens kommentar
Pluma, även kallad kotlettkappa, är en ganska okänd platt styckdel som sitter ovanpå karrén och kotlettraden. Mest används biten ovanpå karrén. Köttet är väl marmorerat och extra smakrikt liknande "secreto" (läs mer > Fläsksida). Köttet måste beställas hos köttspecialist. Särskilt uppmärksammad är styckdelen från världens godaste gris - Ibericogrisen (läs mer > Om fläskkött). Pluma kan också stekas i panna.Fler recept inom Grillat fläskkött i bit
Liknande recept som Grillad pluma
-
Competition Pork Butt, grillad fläskkarré på tävlingsproffsets vis
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade tjocka revbensspjäll på klotgrill
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade tunna revbensspjäll
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad pluma
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Porchetta, grillad klassisk italiensk fläskstek av fläsksida
Tid: 10 min (+ 4 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad marinerad flintastek
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad grön- och rosépepparrullad fläskfilé
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Honungsglaserad rökgrillad skinka USA
Tid: 30 min (+ 4 tim 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweinshaxen vom Grill, grillad fläsklägg
Tid: 1 tim (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Spettgrillad fläsklägg från spädgris
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan