Grillad pluma

Foto: Meat Me At Home

Grillad pluma

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Pluma

4.0 

styck

Grillmarinad, grillolja

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så grillas kött >

 

 

Så lagas fläskkarré >

 

 

Om fläskkött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 418

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1674 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 13%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 210 gram)

Ingredienser

Visa:

Pluma 4.0 styck 99%

Grillmarinad, grillolja 2.0 msk 1%

 

Kockskolan:

Så grillas kött > Äts ej

Så lagas fläskkarré > Äts ej

Om fläskkött > Äts ej

Tillagning

Se film, klicka på "Meat Me At Home" under bilden.

  1. Starta grillen för direkt värme.
  2. Förbered och tillaga tillbehör enligt eget önskemål.
  3. Marinad: Pensla köttet med valfri grillmarinad, gärna trögflytande. Egentligen behövs bara lite olja, salt och peppar på en pluma från Iberiabris. Marinaden kan förta den fina köttsmaken. 
  4. Grilla: Köttet grillas på direkt värme. Stek det som biff, fast aningens längre. Stek drygt lika många minuter på var sida som det är tjockt, till exempel 2 cm = 2-3 minuter per sida. Vänd ofta så blir det jämnare genomstekt.

Kockens kommentar

Pluma, även kallad kotlettkappa, är en ganska okänd platt styckdel som sitter ovanpå karrén och kotlett­raden. Mest används biten ovanpå karrén. Köttet är väl marmorerat och extra smakrikt liknande "secreto" (läs mer > Fläsksida). Köttet måste beställas hos köttspecialist. Särskilt uppmärksammad är styckdelen från världens godaste gris - Ibericogrisen (läs mer > Om fläskkött). Pluma kan också stekas i panna.

Fler recept inom Grillat fläskkött i bit

Liknande recept som Grillad pluma