Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 235

GBR (GI) / port: 0
Recept: 9414 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 25%
Fett: 4%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Skinka rimmad 8.0 kilo 92%
Äppeljuice 3.0 dl Äts ej
Vatten 6.0 dl Äts ej
Rökved Äts ej
Stektermometer > Äts ej
Pensel > Äts ej
Glasyr:
Honung 0.8 dl 4%
Dijonsenap ¤ 1.2 dl 1%
Farinsocker 0.8 dl 2%
Äppeljuice 0.8 dl 0%
Äppelcidervinäger 2.0 msk 0%
Kockskolan:
Så grillas kött > Äts ej
Så lagas skinka > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 4 tim 20 min )
Se film, klicka på "Postal Barbeque" under bilden.
- Grill: En tillräckligt stor grill med lock behövs för att få plats med en ugnsplåt. Använd briketter och rökved för röksmak. I filmen används äppelträved (läs mer > Rökved). Arrangera grillen för indirekt värme 150°C.
- Kött: Skär bort svålen. Skär ett rutmönster i fettkappan. Lägg skinkan på galler över ugnsplåt. Häll vatten på plåten och juicen försiktigt över skinkan. Sätt in en stektermometer.
- Grilla: Sätt in plåt med skinka i grillen och stäng locket. Låt stå i cirka 2 timmar.
- Glasering: Blanda samman ingredienserna. Pensla köttet efter de två första grilltimmarna och fortsätt sedan att pensla var tredje kvart tills glaseringen tagit slut.
- Grilla färdigt: Öka grilltemperaturen något till 160-165°C. Fortsätt grilla i 3-4 timmar till kärntemperatur 65-70°C. Fyll på med kol och ved vid behov.
- Vila: Packa in i folie och låt vila i 30 minuter.
Fler recept inom Grillat fläskkött i bit
Liknande recept som Honungsglaserad rökgrillad skinka USA
-
Competition Pork Butt, grillad fläskkarré på tävlingsproffsets vis
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade tjocka revbensspjäll på klotgrill
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade tunna revbensspjäll
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad pluma
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Porchetta, grillad klassisk italiensk fläskstek av fläsksida
Tid: 10 min (+ 4 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad marinerad flintastek
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad grön- och rosépepparrullad fläskfilé
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Honungsglaserad rökgrillad skinka USA
Tid: 30 min (+ 4 tim 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweinshaxen vom Grill, grillad fläsklägg
Tid: 1 tim (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Spettgrillad fläsklägg från spädgris
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan