Honungsglaserad rökgrillad skinka USA

Foto: Postal Barbecue

Honungsglaserad rökgrillad skinka USA

Lägg till ingredienser

Portioner: 40

Skinka rimmad

8.0 

kilo

Äppeljuice

3.0 

dl

Vatten

6.0 

dl

Rökved

 

 

Stektermometer >

 

 

Pensel >

 

 

 

Glasyr:

 

Honung

0.8 

dl

Dijonsenap ¤

1.2 

dl

Farinsocker

0.8 

dl

Äppeljuice

0.8 

dl

Äppelcidervinäger

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så grillas kött >

 

 

Så lagas skinka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 235

GBR (GI) / port: 0

Recept: 9414 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 25%

Fett: 4%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 160 gram)

Ingredienser

Visa:

Skinka rimmad 8.0 kilo 92%

Äppeljuice 3.0 dl Äts ej

Vatten 6.0 dl Äts ej

Rökved Äts ej

Stektermometer > Äts ej

Pensel > Äts ej

 

Glasyr:

Honung 0.8 dl 4%

Dijonsenap ¤ 1.2 dl 1%

Farinsocker 0.8 dl 2%

Äppeljuice 0.8 dl 0%

Äppelcidervinäger 2.0 msk 0%

 

Kockskolan:

Så grillas kött > Äts ej

Så lagas skinka > Äts ej

Tillagning (30 min + 4 tim 20 min )

Se film, klicka på "Postal Barbeque" under bilden.

  1. Grill: En tillräckligt stor grill med lock behövs för att få plats med en ugnsplåt. Använd briketter och rökved för röksmak. I filmen används äppelträved (läs mer > Rökved). Arrangera grillen för indirekt värme 150°C. 
  2. Kött: Skär bort svålen. Skär ett rutmönster i fettkappan. Lägg skinkan på galler över ugnsplåt. Häll vatten på plåten och juicen försiktigt över skinkan. Sätt in en stektermometer.
  3. Grilla: Sätt in plåt med skinka i grillen och stäng locket. Låt stå i cirka 2 timmar.
  4. Glasering: Blanda samman ingredienserna. Pensla köttet efter de två första grilltimmarna och fortsätt sedan att pensla var tredje kvart tills glaseringen tagit slut.
  5. Grilla färdigt: Öka grilltemperaturen något till 160-165°C. Fortsätt grilla i 3-4 timmar till kärn­temperatur 65-70°C. Fyll på med kol och ved vid behov.
  6. Vila: Packa in i folie och låt vila i 30 minuter.

Fler recept inom Grillat fläskkött i bit

Liknande recept som Honungsglaserad rökgrillad skinka USA