Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

1.0 

styck

Matolja

0.5 

msk

Bacon (el. sidfläsk)

200.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Svarta bönor konserv

800.0 

gram

Gorgonzola }

300.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Allesverloren Touriga Naçional

Smakrikt rött vin
Pris: 120 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 811

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3244 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 11%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 411 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 1.0 styck 19%

Matolja 0.5 msk 2%

Bacon (el. sidfläsk) 200.0 gram 21%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Svarta bönor konserv 800.0 gram 27%

Gorgonzola } 300.0 gram 31%

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Förbered: Smörj in filén med matolja. Peppra och salta lätt, tänk på att baconet är salt. "Klistra på" baconskivorna runt filén, lägg den ena över den andra om lott och dra lätt åt skivorna så att de sitter fast av sig självt runt filén.
  3. Stek: Hetta upp en panna utan matfett. Stek filén runt om tills fläsket fått färg.
  4. Lägg filén i ugnssäker form och sätt in i ugn 30-45 minuter till kärntemperatur 63-70°C. Ta ut och låt köttet vila i 10 minuter.
  5. Värm upp bönorna i en kastrull.
  6. Skär upp köttet och servera med bönor och gorgonzola.

Kockens kommentar

Lyxigt kanonenkelt!

Passar till

Skysås

Fler recept inom Fläskfile i ugn

Liknande recept som Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola