Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 639

GBR (GI) / port: 33
Recept: 2555 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 600.0 gram 24%
Matfett till stekning 2.0 msk 8%
Tapenade:
Oliver gröna avrunna 10.0 styck 2%
Oliver svarta avrunna 10.0 styck 2%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Tillbehör:
Råris 6.0 dl 69%
Salt 0%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Tapenade: Skala och finhacka vitlök. Ansa och finhacka chili. Finhacka oliver. Lägg i en skål, strö över salt och peppar. Låt marinera i kylskåp i cirka 10 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Kött: Skär filén i centimetertjocka skivor och banka ut dem till dubbel storlek.
- Hetta upp matfett i en stekpanna och stek köttet på medelhög värme i 2 minuter på var sida. Salta och peppra.
- Lägg upp köttet på ett fat och lägg lite olivtapenade på varje köttskiva.
Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé
Liknande recept som Bankad fläskfilé med olivtapenade
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilépanna
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Fläskfilé i het sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Salviastekt fläskfilé med fikon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé med kantareller och vinbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bankad fläskfilé med olivtapenade
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mu sho, kinesisk marinerad fläskfilé
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Filégryta med champinjoner
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Fläskfilé rosé
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Festgryta med orientalisk smak
Svårighet: Medel, Receptgivare: