Bankad fläskfilé med olivtapenade

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bankad fläskfilé med olivtapenade

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

600.0 

gram

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tapenade:

 

Oliver gröna avrunna

10.0 

styck

Oliver svarta avrunna

10.0 

styck

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

 

Tillbehör:

 

Råris

6.0 

dl

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Etnico Red Blend

Smakrikt rött vin

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 639

GBR (GI) / port: 33

Recept: 2555 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 450 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 600.0 gram 24%

Matfett till stekning 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

 

Tapenade:

Oliver gröna avrunna 10.0 styck 2%

Oliver svarta avrunna 10.0 styck 2%

Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

 

Tillbehör:

Råris 6.0 dl 69%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Tapenade: Skala och finhacka vitlök. Ansa och finhacka chili. Finhacka oliver. Lägg i en skål, strö över salt och peppar. Låt marinera i kylskåp i cirka 10 minuter.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Kött: Skär filén i centimetertjocka skivor och banka ut dem till dubbel storlek.
  4. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek köttet på medelhög värme i 2 minuter på var sida. Salta och peppra.
  5. Lägg upp köttet på ett fat och lägg lite olivtapenade på varje köttskiva.

Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé

Liknande recept som Bankad fläskfilé med olivtapenade