Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pajdeg:

 

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Vetemjöl

3.0 

dl

Salt

2.0 

krm

 

Fyllning:

 

Skogschampinjoner

10.0 

st små

Paprika röd

1.0 

styck

Aubergine

0.3 

styck

Broccoli färsk

0.5 

huvud

Soltorkade tomater

6.0 

styck

Apetina i olja 29% fett }

75.0 

gram

Tomater

3.0 

styck

Rödlök

1.0 

st liten

Ägg

4.0 

styck

Creme fraiche

1.5 

dl

Salt och peppar

 

 

Timjan torkad

 

 

Parmesan nyriven

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Comic Strip Verdejo Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 59 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 776

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3104 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 14%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 399 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Smör normalsaltat 150.0 gram 35%

Vetemjöl 3.0 dl 20%

Salt 2.0 krm 0%

 

Fyllning:

Skogschampinjoner 10.0 st små 1%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Aubergine 0.3 styck 1%

Broccoli färsk 0.5 huvud 2%

Soltorkade tomater 6.0 styck 2%

Apetina i olja 29% fett } 75.0 gram 8%

Tomater 3.0 styck 2%

Rödlök 1.0 st liten 2%

Ägg 4.0 styck 8%

Creme fraiche 1.5 dl 16%

Salt och peppar 0%

Timjan torkad 0%

Parmesan nyriven 0.5 dl 3%

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (45 min + 30 min )

  1. Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter. Tag ut och pensla med äggvita. Låt svalna.
  4. Fyllning: Hacka under tiden grönsakerna i cm-stora tärningar (utom tomaterna). Skär tomaterna i tunna skivor.
  5. Fyll det förgräddade pajskalet med de hackade grönsakerna, häll över fetaostkuberna och dekorera med tomatskivor.
  6. Vispa ihop ägg, créme fraiche och kryddor i en skål. Häll över äggblandningen över pajen. Strö eventuellt över lite extra svartpeppar över tomaterna.
  7. Grädda: Ställ in pajen i ugnen och grädda i ca 30 minuter. Strö över nyriven parmesanost när det är 10 minuter kvar av gräddning.

Pajdegsalternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajskal

Pâte brisée, fransk pajdeg

Snabb pajdeg

Fler recept inom Svamp-, grönsaks- och ostpaj

Liknande recept som Grönsakspaj