Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Pajdeg:

 

Vetemjöl

4.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Smör normalsaltat

200.0 

gram

Vatten kallt

1.0 

msk

 

Fyllning:

 

Gul lök

5.0 

styck

Timjan torkad

0.5 

msk

Ägg

3.0 

styck

Grädde

3.0 

dl

Hårdost lagrad, riven

3.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 283

Kcal / portion: 1129

GBR (GI) / port: 8

Recept: 4518 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 22%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 399 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Vetemjöl 4.0 dl 19%

Salt 1.0 tsk 0%

Smör normalsaltat 200.0 gram 32%

Vatten kallt 1.0 msk 0%

 

Fyllning:

Gul lök 5.0 styck 6%

Timjan torkad 0.5 msk 0%

Ägg 3.0 styck 4%

Grädde 3.0 dl 24%

Hårdost lagrad, riven 3.0 dl 10%

Smör till stekning 2.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

Tillagning (50 min )

  1. Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Förgrädda: Grädda pajskal cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna.
  4. Fyllning: Skala och skiva lök. Fräs i smör på medelvärme tills mjuka, cirka 10 minuter.
  5. Riv ost. Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt ost, salt och peppar.
  6. Fördela lök i pajskalet. Häll över äggstanning.
  7. Grädda i cirka 30 minuter.
  8. Servera med en god sallad.

Pajdegsalternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajdeg

Pâte brisée, fransk pajdeg

Fler recept inom Svamp-, grönsaks- och ostpaj

Liknande recept som Lökpaj