Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Italiensk paj med Quornfärs, mozarella och oliver
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 143
Kcal / portion: 448
GBR (GI) / port: 1
Recept: 1792 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Pajdeg:
Kesella naturell 1.5 dl 13%
Dinkelmjöl fint 1.7 dl 20%
Linfrön krossade 2.0 msk 5%
Vatten 1.0 msk 0%
Matfett till ugnsform 1.0 msk 5%
Fyllning:
Quorn färs } 300.0 gram 18%
Gul lök 1.0 styck 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Morot 1.0 styck 2%
Oliver svarta avrunna 1.0 dl 8%
Ägg 2.0 styck 7%
Passerade tomater 1.5 dl 1%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%
Mozzarella 125.0 gram 18%
Kockskolan:
Så lagas matpajer > Äts ej
Kock: C. Perelli
Uppdragsgivare: Quorn
Tillagning (1 tim + 30 min )
- Låt qournfärsen tina.
- Pajdeg: Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila i kylskåp i 30 minuter. Se alternativ via länk nedan.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Fyllning: Skala och finhacka lök, vitlök. Hacka oliver och riv morot.
- Knäck ägg i bunke och vispa sönder med en gaffel. Blanda alla ingredienserna utom mozzarella. Salta och peppra.
- Smöra en form och "bröa" med dinkelmjöl. Kavla ut degen tunt på mjölat bord och tryck sedan ut den i formen. Förgrädda i ugn i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Grädda: Häll fyllning i pajskalet. Toppa med skivad mozzarella. Sätt i ugn i 20 minuter. Ta ut och låt vila en liten stund.
Kockens kommentar
Tips: Lägg torkade böner eller linser i pajskalet vid förgräddning, så håller den formen bättre. Ta ur dem efter gräddning. Läs mer > Så lagas matpajer.Pajdegsalternativ
Fler recept inom Svamp-, grönsaks- och ostpaj
Liknande recept som Italiensk paj med Quornfärs, mozarella och oliver
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Västerbottenpaj
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Spanakopita, grekisk spenatpaj eller pirog i filodeg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk paj med Quornfärs, mozarella och oliver
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Paj med feta och spenat
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Paj med kantareller och rucola
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Vegetarisk sötpotatispaj (lakto-ovo-vegetarisk)
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grönsakspaj
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia