Italiensk paj med Quornfärs, mozarella och oliver

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Italiensk paj med Quornfärs, mozarella och oliver

Lägg till ingredienser

Portionen (4/paj): 4

Pajdeg:

 

Kesella naturell

1.5 

dl

Dinkelmjöl fint

1.7 

dl

Linfrön krossade

2.0 

msk

Vatten

1.0 

msk

Matfett till ugnsform

1.0 

msk

 

Fyllning:

 

Quorn färs }

300.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Morot

1.0 

styck

Oliver svarta avrunna

1.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Passerade tomater

1.5 

dl

Tomatpuré konserv

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

Mozzarella

125.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 448

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1792 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 314 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Kesella naturell 1.5 dl 13%

Dinkelmjöl fint 1.7 dl 20%

Linfrön krossade 2.0 msk 5%

Vatten 1.0 msk 0%

Matfett till ugnsform 1.0 msk 5%

 

Fyllning:

Quorn färs } 300.0 gram 18%

Gul lök 1.0 styck 3%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Morot 1.0 styck 2%

Oliver svarta avrunna 1.0 dl 8%

Ägg 2.0 styck 7%

Passerade tomater 1.5 dl 1%

Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%

Salt och svartpeppar 0%

Mozzarella 125.0 gram 18%

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

Kock: C. Perelli

Uppdragsgivare: Quorn

Tillagning (1 tim + 30 min )

  1. Låt qournfärsen tina.
  2. Pajdeg: Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila i kylskåp i 30 minuter. Se alternativ via länk nedan.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Fyllning: Skala och finhacka lök, vitlök. Hacka oliver och riv morot.
  5. Knäck ägg i bunke och vispa sönder med en gaffel. Blanda alla ingredienserna utom mozzarella. Salta och peppra.
  6. Smöra en form och "bröa" med dinkelmjöl. Kavla ut degen tunt på mjölat bord och tryck sedan ut den i formen. Förgrädda i ugn i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  7. Grädda: Häll fyllning i pajskalet. Toppa med skivad mozzarella. Sätt i ugn i 20 minuter. Ta ut och låt vila en liten stund.

Kockens kommentar

Tips: Lägg torkade böner eller linser i pajskalet vid förgräddning, så håller den formen bättre. Ta ur dem efter gräddning. Läs mer > Så lagas matpajer.

Pajdegsalternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajdeg

Pâte brisée

Snabb pajdeg

Fler recept inom Svamp-, grönsaks- och ostpaj

Liknande recept som Italiensk paj med Quornfärs, mozarella och oliver