Paj med kantareller och rucola

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Paj med kantareller och rucola

Lägg till ingredienser

Portioner (4/paj): 4

Pajdeg:

 

Vetemjöl

3.0 

dl

Smör normalsaltat

125.0 

gram

Vatten

2.5 

msk

Salt

1.0 

krm

 

Fyllning:

 

Kantareller färska

200.0 

gram

Timjan färskhackad

1.0 

msk

Rödlök

0.3 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Rucolasallat

20.0 

gram

Salt och peppar

 

 

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

1.0 

dl

Grädde

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 300

Kcal / portion: 780

GBR (GI) / port: 13

Recept: 3122 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 18%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 261 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Vetemjöl 3.0 dl 20%

Smör normalsaltat 125.0 gram 29%

Vatten 2.5 msk 0%

Salt 1.0 krm 0%

 

Fyllning:

Kantareller färska 200.0 gram 1%

Timjan färskhackad 1.0 msk 0%

Rödlök 0.3 styck 1%

Olivolja 2.0 msk 7%

Rucolasallat 20.0 gram 0%

Salt och peppar 0%

Ägg 2.0 styck 4%

Mjölk 1.0 dl 2%

Grädde 1.0 dl 12%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 22%

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

Tillagning (40 min + 30 min )

  1. Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter. Se alternativ via länk nedan.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Fyllning: Skala och hacka lök. Rensa och grovhacka svamp. Hacka timjan.
  4. Hetta upp en panna och torrstek svampen tills all vätska ångat bort.
  5. Tillsätt olja, lök och timjan i pannan. Fräs detta i en halv minut utan att bränna. Dra åt sidan. Riv över rucolablad. Salta och peppra. Fördela ut i pajskalet.
  6. Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggsmeten över pajen.
  7. Grädda: Sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

Pajdegsalternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajdeg

Pâte brisée, fransk pajdeg

Fler recept inom Svamp-, grönsaks- och ostpaj

Liknande recept som Paj med kantareller och rucola