För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Cheddarpaj med broccoli och paprika

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pajdeg:

 

Vetemjöl

3.0 

dl

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Vatten

1.0 

msk

 

Fyllning:

 

Cheddar lagrad

3.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Vispgrädde

2.0 

dl

Broccoli färsk

1.0 

huvud

Paprika röd

1.0 

styck

Kajennpepparpulver

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Casal di Serra

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 293

Kcal / portion: 787

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3147 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 23%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 268 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Vetemjöl 3.0 dl 20%

Smör normalsaltat 150.0 gram 35%

Vatten 1.0 msk 0%

 

Fyllning:

Cheddar lagrad 3.0 dl 14%

Ägg 2.0 styck 5%

Vispgrädde 2.0 dl 23%

Broccoli färsk 1.0 huvud 3%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Kajennpepparpulver 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (45 min + 30 min )

  1. Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
  2. Sätt ugnen till 200°C.
  3. Förgrädda pajskalet i ugnen i cirka 10 minuter. Tag ut pajskalet. Låt svalna.
  4. Fyllning: Grovriv cheddarosten. Lättvispa grädde. Vispa ihop ägg med grädde i en bunke och rör ner osten. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  5. Skär paprikan i strimlor och skär små buketter av broccolin. Lägg grönsakerna i pajskalet och häll över ostsmeten.
  6. Grädda i ugnen tills pajen stelnar i ca 35 minuter.

Kockens kommentar

Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.

Passar till

Proffsets frasiga pajskal

Klassisk svensk pajdeg

Pâte brisée, fransk pajdeg

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Svamp-, grönsaks- och ostpaj

Liknande recept som Cheddarpaj med broccoli och paprika