Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 293

Kcal / portion: 787

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3147 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 23%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Vetemjöl 3.0 dl 20%
Smör normalsaltat 150.0 gram 35%
Vatten 1.0 msk 0%
Fyllning:
Cheddar lagrad 3.0 dl 14%
Ägg 2.0 styck 4%
Vispgrädde 2.0 dl 23%
Broccoli färsk 1.0 huvud 3%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Salt 0%
Kockskolan:
Så lagas matpajer > Äts ej
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 30 min )
- Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
- Sätt ugnen till 200°C.
- Förgrädda pajskalet i ugnen i cirka 10 minuter. Tag ut pajskalet. Låt svalna.
- Fyllning: Grovriv cheddarosten. Lättvispa grädde. Vispa ihop ägg med grädde i en bunke och rör ner osten. Smaka av med salt och kajennpeppar.
- Skär paprikan i strimlor och skär små buketter av broccolin. Lägg grönsakerna i pajskalet och häll över ostsmeten.
- Grädda i ugnen tills pajen stelnar i ca 35 minuter.
Kockens kommentar
Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.Passar till
Fler recept inom Svamp-, grönsaks- och ostpaj
Liknande recept som Cheddarpaj med broccoli och paprika
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Västerbottenpaj
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Spanakopita, grekisk spenatpaj eller pirog i filodeg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk paj med Quornfärs, mozarella och oliver
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Paj med feta och spenat
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Paj med kantareller och rucola
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Vegetarisk sötpotatispaj (lakto-ovo-vegetarisk)
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grönsakspaj
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia