Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 1146

GBR (GI) / port: 5
Recept: 4582 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 17%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Vetemjöl 4.0 dl 18%
Salt 1.0 tsk 0%
Smör normalsaltat 150.0 gram 24%
Vatten kallt 1.0 msk 0%
Fyllning:
Zucchini 1.0 styck 1%
Tomater 3.0 styck 1%
Basilika färsk 0.5 kruka 0%
Mozzarella 250.0 gram 14%
Ägg 3.0 styck 4%
Grädde 3.0 dl 24%
Parmesan 25.0 gram 2%
Olivolja till stekning 2.0 msk 5%
Tillbehör:
Skinka lufttorkad 100.0 gram 5%
Sallat 300.0 gram 1%
Kockskolan:
Så lagas matpajer > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Deg: Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt smör i bitar. Fördela med fingrarna tills det är smuligt. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Lägg i plastpåse. Låt vila i kylskåp 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Förgrädda: Kavla ut degen. Klä in en pajform. Nagga med en gaffel. Ställ in i frysen några minuter. Förgrädda i ugnen cirka 10 minuter.
- Fyllning: Skär zucchini en gång på längden och sedan i skivor. Skiva tomat och mozzarella. Riv parmesan. Stek zucchinin i stekpanna i olivolja tills den har fått färg. Ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg, grädde och parmesan.
- Fördela zucchini och tomat i pajskalet och riv över basilika. Lägg över mozzarella och häll på äggstanning.
- Grädda i ugnen cirka 35 minuter.
- Servera med lufttorkad skinka och sallad.
Pajdegsalternativ
Fler recept inom Svamp-, grönsaks- och ostpaj
Liknande recept som Italiensk tomat- och zucchinipaj
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Västerbottenpaj
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Spanakopita, grekisk spenatpaj eller pirog i filodeg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk paj med Quornfärs, mozarella och oliver
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Paj med feta och spenat
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Paj med kantareller och rucola
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Vegetarisk sötpotatispaj (lakto-ovo-vegetarisk)
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grönsakspaj
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia