Italiensk tomat- och zucchinipaj

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Italiensk tomat- och zucchinipaj

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Pajdeg:

 

Vetemjöl

4.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Vatten kallt

1.0 

msk

 

Fyllning:

 

Zucchini

1.0 

styck

Tomater

3.0 

styck

Basilika färsk

0.5 

kruka

Mozzarella

250.0 

gram

Ägg

3.0 

styck

Grädde

3.0 

dl

Parmesan

25.0 

gram

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Skinka lufttorkad

100.0 

gram

Sallat

300.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Faustino VII

Kryddigt rött vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 1146

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4582 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 17%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 533 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Vetemjöl 4.0 dl 18%

Salt 1.0 tsk 0%

Smör normalsaltat 150.0 gram 24%

Vatten kallt 1.0 msk 0%

 

Fyllning:

Zucchini 1.0 styck 1%

Tomater 3.0 styck 1%

Basilika färsk 0.5 kruka 0%

Mozzarella 250.0 gram 14%

Ägg 3.0 styck 4%

Grädde 3.0 dl 24%

Parmesan 25.0 gram 2%

Olivolja till stekning 2.0 msk 5%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Skinka lufttorkad 100.0 gram 5%

Sallat 300.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Deg: Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt smör i bitar. Fördela med fingrarna tills det är smuligt. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Lägg i plastpåse. Låt vila i kylskåp 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Förgrädda: Kavla ut degen. Klä in en pajform. Nagga med en gaffel. Ställ in i frysen några minuter. Förgrädda i ugnen cirka 10 minuter.
  4. Fyllning: Skär zucchini en gång på längden och sedan i skivor. Skiva tomat och mozzarella. Riv parmesan. Stek zucchinin i stekpanna i olivolja tills den har fått färg. Ställ åt sidan.
  5. Vispa ihop ägg, grädde och parmesan.
  6. Fördela zucchini och tomat i pajskalet och riv över basilika. Lägg över mozzarella och häll på äggstanning.
  7. Grädda i ugnen cirka 35 minuter.
  8. Servera med lufttorkad skinka och sallad.

Pajdegsalternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajskal

Pâte brisée, fransk pajdeg

Fler recept inom Svamp-, grönsaks- och ostpaj

Liknande recept som Italiensk tomat- och zucchinipaj