Dryck till grönträtt med sälta
Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Salta grönträtter kan vara en naturell grönträtt som kokt kronärstkocka som äts med smör och salt eller en rätt med salta ingredienser t.ex. en salt ost eller oliver. Rätterna är ofta gränsfall till att klassas som smakrika.
17 matchande recept inom grönträtt med sälta
-
Mousserat torrt vitt vin
Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut
59 kr, Nr 7425
-
Torrt friskt vitt vin
79 kr, Nr 28006
-
Kryddigt rött vin
90 kr, Nr 2326
-
Ljus medium lager
14 kr, Nr 1517
-
Pisnertyp
15 kr, Nr 1679
Öl till kraftfull grönträtt med sälta
Öl passar generellt väl ihop med salt mat, och är sältan utpräglad passar öl bättre än vin. Detsamma gäller rökt mat. Sälta mildrar ölets beska, syrlighet och känsla av alkohol, samt förhöjer ölets sötma, maltighet och ”kropp”. Ju saltare mat desto fylligare, beskare öl rekommenderas. Till en kraftfull rätt med sälta kan man med fördel välja ett fylligare, beskt öl. Såväl en ljus lager som en mörk kan passa, liksom en fylligare ale.