Glykossirap

Fotograf/bild: Auifine Foods

Glykossirap

(glukossirap, stärkelsesirap)

Engelsk översättning glucose syrup

Fransk översättning sirop de glucose

Italiensk översättning sciroppo di glucosio

Tysk översättning Glukosesirup

Spansk översättning jarabe de glucosa

Glykossirap (stärkelsesirap) är en blandning av olika sockerarter främst glukos och maltos som utvinns ur vetestärkelse. Glykossirap är inte lika söt som vanlig sirap. Läs mer om glukos > Sockerarter, sackarider. 

SÅ ANVÄNDS GLYKOSSIRAP

Glykossirap används framför allt i glass och godis, men även i bakverk. Glykossirapen hämmar kristallisering. När man använder glykossirap i glass får den en krämig och mjuk konsistens. På samma sätt motverkar glykossirapen att kola kristalliseras och blir grynig.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-06

Läs mer

Sirap

Sockerarter, sackarider

Stärkelse

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj