Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Gelehallon
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 277
Kcal / portion: 127
GBR (GI) / port: 9
Recept: 2540 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 67%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Strösocker 450.0 gram 72%
Vatten 1.8 dl 0%
Glykossirap 150.0 gram 22%
Hallon frysta sockrade 150.0 gram 5%
Gelatinblad 7.5 styck 2%
Vinsyra 7.5 gram %
Tillbehör:
Strösocker 0%
Kockskolan:
Sockertermometer > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (24 tim )
- Blötlägg gelatin i kallt vatten. Mixa hallon och passera genom en finmaskig sil.
- Koka upp vatten, socker och glykos. Koka till 140°C.
- Värm hallonpuré och tillsätt. Koka alltsammans till 120°C.
- Tillsätt gelatin och vinsyra. Häll upp i önskad form. Strö på socker och låt stå över natten.
- Tag ut ur form. Skär till önskad form. Rulla i socker.
Kockens kommentar
Det här kan verka lite trixigt, men har du en socker- sylttermometer (läs mer > Sockertermometer) och en vispmaskin så går det på ett kick och du kan smaksätta efter egen smak.
Fler recept inom Övrigt godis
Liknande recept som Gelehallon
-
Hemlagad suckat
Tid: 5 tim (+ 96 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Syltade och kanderade fruktskal, suckat
Svårighet: Medel, Receptgivare: Dansukker
-
Marmeladkonfekt, konfektmarmelad
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gelehallon
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Julig nötblandning
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rosenmarshmallows
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mashmallowrysare till halloween
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färgade mashmallows till barnkalas
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade marshmallows
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan