Lägg till ingredienser

Antal bitar: 20

Strösocker

450.0 

gram

Vatten

1.8 

dl

Glykossirap

150.0 

gram

Hallon frysta sockrade

150.0 

gram

Gelatinblad

7.5 

styck

Vinsyra

7.5 

gram

 

Tillbehör:

 

Strösocker

 

 

 

Kockskolan:

 

Sockertermometer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 277

Kcal / portion: 127

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2540 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 67%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 46 gram)

Ingredienser

Visa:

Strösocker 450.0 gram 72%

Vatten 1.8 dl 0%

Glykossirap 150.0 gram 22%

Hallon frysta sockrade 150.0 gram 5%

Gelatinblad 7.5 styck 2%

Vinsyra 7.5 gram %

 

Tillbehör:

Strösocker 0%

 

Kockskolan:

Sockertermometer > Äts ej

Tillagning (24 tim )

  1. Blötlägg gelatin i kallt vatten. Mixa hallon och passera genom en finmaskig sil.
  2. Koka upp vatten, socker och glykos. Koka till 140°C.
  3. Värm hallonpuré och tillsätt. Koka alltsammans till 120°C.
  4. Tillsätt gelatin och vinsyra. Häll upp i önskad form. Strö på socker och låt stå över natten.
  5. Tag ut ur form. Skär till önskad form. Rulla i socker.

Kockens kommentar

Det här kan verka lite trixigt, men har du en socker- sylttermometer (läs mer > Sockertermometer) och en vispmaskin så går det på ett kick och du kan smaksätta efter egen smak.

Fler recept inom Övrigt godis

Liknande recept som Gelehallon