Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 295

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2953 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 3%
Apelsin hel 2.0 styck 5%
Grapefrukt 2.0 styck 5%
Pomelo 1.0 styck 10%
Strösocker 6.0 dl 77%
Vatten 3.0 dl 0%
Kockskolan:
Om suckat > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken.se
Tillagning (5 tim + 96 tim )
- Skrubba frukten noggrant. Skala frukten och dela skalet i mindre bitar. Fruktköttet används inte till suckat utan äts lämpligen upp.
- Koka: Lägg varje fruktsort i separat kastrull. Fyll på med vatten och koka tills skalen är mjuka, vilket beroende på frukt kan ta upp till 1,5 timmar. Fyll på med kokt vatten vid behov så att vätskan täcker skalen.
- Häll bort kokvattnet och lägg alla skal i en kastrull. Täck med kallt vatten, koka upp och låt koka i ytterligare 20 minuter.
- Kandera: Lös under tiden upp strösocker med halva mängden vatten i en stor tjockbottnad kastrull. Värm långsamt upp till kokpunkten och rör om. Tillsätt skalen och låt sjuda tills skalet har absorberat nästan allt sockervatten, vilket tar uppemot 3 timmar. Rör om försiktigt då och då.
- Torka: Plocka upp och bred ut skalen på brickor med bakplåtspapper. Torka skalen i 3-4 dagar gärna på ett varmare ställe. Vänd de klibbiga skalen en gång per dag så att båda sidor torkar ihop.
- Förvaring: Torkade skal förvaras i lufttät burk. Mycket lång hållbarhet.
Kockens kommentar
Ursprungligen tillagades suckat av citrusfrukten cidrat (socker + cidrat blev = suckat). Cidrat är en slags citron med tjockt, mycket knottrigt skal. Läs mer > Om suckat.
Alternativ
Fler recept inom Övrigt godis
Liknande recept som Hemlagad suckat
-
Hemlagad suckat
Tid: 5 tim (+ 96 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Syltade och kanderade fruktskal, suckat
Svårighet: Medel, Receptgivare: Dansukker
-
Marmeladkonfekt, konfektmarmelad
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gelehallon
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Julig nötblandning
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rosenmarshmallows
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mashmallowrysare till halloween
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färgade mashmallows till barnkalas
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade marshmallows
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan