Mashmallowrysare till halloween

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mashmallowrysare till halloween

Lägg till ingredienser

Antal styck: 20

Mashmallows

20.0 

styck

Mörk choklad

30.0 

gram

Karamellfärg

 

 

Tandpetare

 

 

Träspett

 

 

 

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

Så tempereras choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 384

Kcal / portion: 25

GBR (GI) / port: 2

Recept: 499 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 7%

Kolhydrater: 76%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 6 gram)

Ingredienser

Visa:

Mashmallows 20.0 styck 67%

Mörk choklad 30.0 gram 32%

Karamellfärg 0%

Tandpetare %

Träspett %

 

Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

Så tempereras choklad > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull. Ställ en tallrik över och smält choklad i den. Läs mer > Så smälts choklad.
  2. Sätt mashmallows på trästickor. Tips: Sätt mashmallowen på tandpetare som sätts i en tjock brödskiva under tiden man arbetar. Byt till längre pinnar senare. Vill man ha runda huvuden kan man doppa mashmallowentoppen i kokande vatten.
  3. Måla så läskigt som fantasin tillåter. Använd fin pensel och en trästicka. Måla med choklad och/eller karamellfärg. Den trubbiga änden på trästicka är bra till att göra runda ögon. Karamellfärg späds med lite vatten, men bör vara ganska koncentrerad för att ge klar färg.
  4. Sätt in chokladmålade figurer i kylskåp eller en stund i frysboxen för att stelna.

Kockens kommentar

Tänk på att karamellfärg är starkt färgande och kan missfärga kläder, handukar och annat. Choklad är därvid bättre. Arbeta inte på träbord utan använd diskbänk e.d. Choklad är också bättre om man vill undvika syntetiska färgämnen.

Alternativ

Hemlagade marshmallows

Färgade mashmallows

Krokofanter

Grillade mashmallows

Fler recept inom Övrigt godis

Liknande recept som Mashmallowrysare till halloween