Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 224
 
    
                Kcal / portion: 280
 
    
                GBR (GI) / port: 36
Recept: 1118 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 55%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Marmelad 4.0 dl 100%
Vatten 4.0 tsk 0%
Alternativ:
Frukt 0%
Glykossirap 0%
Vatten 0%
Gelatinblad 0%
Vaniljstång 0%
el. vaniljsocker Äts ej
Kockskolan:
Glasering bakverk > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "Recipebasic" under bilden.
- Helt enkelt: Välj en passande sylt eller gelé, i filmen aprikossylt. Tillsätt lite vatten. Blanda och smält sylten hastigt i mikro. Sila glasyren. Pensla tårtan eller bakverket med glasyren. Ställ kallt.
- Alternativ: Konditorn tillreder en fruktglasyr vanligtvis på en fruktpuré sötad med glukossirap (som motverkar kristallisering), vatten och gelatin eller pektin för att stelna. Kan smaksättas på olika sätt till exempel med vanilj.
- Tillredning t.ex.: Koka upp vatten med vaniljstång. Låt svalna till 65°C. Blanda lite socker med pektin. Tillsätt detta i vattnet under kraftig vispning. Tillsätt mer socker enligt egen smak. Koka upp på nytt, ta av från värmen och tillsätt lite citronjuice. Sila glasyren. Låt svalna innan glasering, men inte så mycket att den börjar stelna. Ställ det färdiga bakverket kallt.
Kockens kommentar
En fruktglasyr skall vara ganska tunnflytande vid glasering, men samtidigt tillräckligt tjock för att bilda ett täckande lager. Undvik att blanda in luft vid blandning vilket kan ge fula bubblor i glasyren. Gelatin är temperaturkänslig men måste värmas tillräckligt för att lösas upp ordentligt.Neutral glasyr: En glasig glasyr. lätt genomskinlig tillreds på socker, vatten och pektin på motsvarande sätt som ovan.
Fler recept inom Tårtfyllning, tårtdekor ¤
Liknande recept som Fruktglasyr och neutral glasyr till bakverk
- 
                
                    Konditorns fruktmousse till tårtor, pajerSvårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Crèmeaux vanille, äggkräm till tårta och dessertTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mirror glaze, spegelglasyr med färgTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Glasera med tempererad mörk chokladTid: 20 min (+ 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Glasera med ganache spegelglasyr, Chocolate mirror glazeTid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Glasera med kolaglasyr, caramel mirror glazeTid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Fruktglasyr och neutral glasyr till bakverkTid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Enkel chokladdekorationSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Hemlagad enkel sockerfondantSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    