Glasera med kolaglasyr, caramel mirror glaze

Foto: Film: Home Cooking Adventure, Walnut Caramel Cake

Glasera med kolaglasyr, caramel mirror glaze

Lägg till ingredienser

Antal dl: 5

Strösocker

200.0 

gram

Citronjuice

1.0 

msk

Salt

0.5 

tsk

Majsstärkelse Maizena

2.0 

msk

Vatten

1.0 

dl

Gelatinpulver

1.0 

msk

el. gelatinblad

4.0 

styck

Vispgrädde

1.8 

dl

 

Kockskolan:

 

Glasering bakverk >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 301

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1575 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 13%

Kolhydrater: 42%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 105 gram)

Ingredienser

Visa:

Strösocker 200.0 gram 51%

Citronjuice 1.0 msk 0%

Salt 0.5 tsk 0%

Majsstärkelse Maizena 2.0 msk 3%

Vatten 1.0 dl 0%

Gelatinpulver 1.0 msk 2%

el. gelatinblad 4.0 styck 2%

Vispgrädde 1.8 dl 41%

 

Kockskolan:

Glasering bakverk > Äts ej

Om glasyr, glasering > Äts ej

Tillagning (15 min + 30 min )

Se film, klicka "Home Cooking" under bilden ovan.

Spegelglasyr:

  1. Till en tårta åtgår cirka 3 dl, men gör större sats för bästa resultat. Överskott kan återanvändas.
  2. Blötlägg gelatinblad eller lös upp pulver i kallt vatten. Blöt upp majsstärkelsen med lika del vatten.
  3. Häll socker och citronjuice i en kastrull. Värm upp på medelvärme så att sockret börjar smälta. Låt småkoka under omrörning tills blandningen fått en vacker gyllenbrun färg.
  4. Tillsätt vatten och salt. Rör ner majsstärkelsen. Låt koka upp. Tillsätt gelatin och vispgrädde. Rör om så att gelatinen löses upp. Ta av från plattat och sila glasyren. Låt svalna under omrörningen emellanåt. Den skall hålla 29°C vid glasering. Förvaras övertäckt och kan värmas på vid behov.

Glasera:

  1. Tårta/bakelse bör vara fryst. Tårta ställ på en mindre tårtring över en plåt eller ett ark bakplåtspapper. Lägg på tårtan. Ett ugnsgaller användas till bakelser.
  2. Häll ljummen glasyren över bakverket så att ovansida och sidor täcks.
  3. Jämna till tårtans ovansidan med tårtpalett om glasyren är för tjock. När det slutat droppa från bakverket jämnas kanten till med tårtpalett. För paletten snett inåt, vilket för tårta sker lättast om tårtan lyfts upp på ena handens fingertoppar.

Kockens kommentar

Man kan glasera bakverk på många sätt i olika färger (läs mer > Glasering bakverk) Även maträtter glaseras (läs mer > Om glasyr, glasering). Kolaglasyr passar till Moussetårta med valnötsglasyr. Se dito recept via länk nedan.

Alternativ

Moussetårta med valnötskaramell

Glasering med tempererad mörk choklad

Glasera med ganache spegelglasyr

Mirror glaze, spegelglasyr med färg

Fruktglasyr, neutral glasyr

Fler recept inom Tårtfyllning, tårtdekor ¤

Liknande recept som Glasera med kolaglasyr, caramel mirror glaze