Hemlagad enkel sockerfondant

Hemlagad enkel sockerfondant

Lägg till ingredienser

Antal dl: 7

Strösocker

6.0 

dl

Vatten

2.0 

dl

Glykossirap

5.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Sockertermometer >

 

 

Degskrapa >

 

 

Så tillreds kristyr >

 

 

Om fondant >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 315

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 38

Recept: 2673 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 77%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 121 gram)

Ingredienser

Visa:

Strösocker 6.0 dl 85%

Vatten 2.0 dl 0%

Glykossirap 5.0 msk 15%

 

Kockskolan:

Sockertermometer > Äts ej

Degskrapa > Äts ej

Så tillreds kristyr > Äts ej

Om fondant > Äts ej

Tillagning

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull.
  2. Koka upp och tillsätt glukos.
  3. Stryk med jämna mellanrum insidan av kastrullen runt om ovanför sockerlagen med pensel doppad i vatten (så att det inte bildas sockerkristaller på kanterna vilket kan ge sockerklumpar i den färdiga fondanten).
  4. Koka sockerlagen tills temperatur 118°C uppnåtts. Använd en sockertermometer.
  5. Häll ut lagen på kall yta t.ex. diskbänken. Stänk lite vatten över med handen och låt svalna till rumstemperatur.
  6. Arbeta lagen vit och smidig med en degspade.
  7. Använd fondanten som glasyr av t.ex. mazariner.
  8. Förvaring: Häll upp i burk och droppa lite vatten på ytan för att förhindra skorpbildning. Ställ in i kylskåp.

Kockens kommentar

Detta är en enkel form av fondant lämplig som glasyr till marzarin och  dylikt. Det finns olika fondant - flytande, valsad (som på bild ovan) och chokladfondant. Läs mer > Fondant.

Fler recept inom Tårtfyllning, tårtdekor ¤

Liknande recept som Hemlagad enkel sockerfondant