white syrup from sugar beat
sirop blanche de betterave à sucre
sciroppo bianco di barbabietola da zucchero
weißer Rübenzuckersirup
jarabe blanca de remolacha azucarera
Grupper inom
Sirap:
Vit sirap är den ljusaste sirapen och har god söt smak. Utanför Norden är vit sirap sällsynt förekommande. I andra länder brukar "vit sirap" i stället uppfattas som sockerlag till drinkar eftersom namn på sirap och sockerlag är detsamma (läs mer > Om drinksmaksättare).
- Omvandling: 1 dl = 140 gram. 100 g = 0,7 dl.
- Smak: Söt smak. I övrigt neutral smak.
- Alternativ vara: Glukossirap, ljus sirap.
- Försäljning: Förekommer allmänt i butik.
- Jämförpris: Lågt, 20-25 kr/kg. Läs mer > Högt och lågt pris.
- Förvaras i rumstemperatur. Mycket lång hållbarhet, nästan obegränsad.
SÅ ANVÄNDS LJUS SIRAP
Vit sirap är lämplig att använda till bak av vetebröd och bullar, som håller sig mjuka och färska längre och blir lite godare, samt till pizza för att få mjuk och luftig botten. Vit Sirap används också i godis, glass och desserter.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-10
Läs mer
Recept med Vit sirap
Det finns 7 recept med Vit sirap
-
Fudge på svenskt vis
Svarighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Vit fudge
Svarighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Solbullar, vaniljbullar, krämbullar, sockerbullar
Tid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläsk- och spiskumminglaserat majskycklingbröst med saffransfettucine, bladspenat samt confitterade körsbärstomater ¤
Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kanderade juläpplen med, eller utan mandelfyllning
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Karlsbaderbullar, karlsbaderknyten
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Karlsbaderdeg
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan